Logo Realitatea.md

Suspectul, care și-a omorât și incendiat un prieten la Puhăceni, condamnat la DETENȚIE PE VIAȚĂ

07 Decembrie 2018, 08:35 // Societate

Patru locuitori ai satului Puhăceni, raionul Anenii Noi, care în primăvara acestui an au fost deferiţi justiţiei în dosarul omorului şi incendierii unui consătean şi-au primit pedepsele.

Sfârșit TRAGIC pentru un tânăr din Anenii Noi! A fost înjunghiat, ars și îngropat într-o grădină

Astfel, pentru omorul intenţionat al victimei, huliganism, păstrarea şi prelucrarea drogurilor, unul dintre inculpaţi a fost condamnat la detenţie pe viaţă. Ceilalţi trei complici care au ajutat la ascunderea urmelor infracţiunii au primit câte 2 ani închisoare, fiind recunoscuţi vinovaţi de favorizarea la comiterea infracţiunii.

Tragedia a avut loc pe 24 septembrie 2017, în gospodăria unuia dintre inculpaţi. După ce au consumat băuturi alcoolice împreună cu victima, între ei s-a iscat o ceartă. La un moment dat, unul dintre inculpaţi a mers acasă şi a revenit cu un cuţit confecţionat artizanal, aplicându-i victimei o lovitură fixă în regiunea inimii.

Pentru a ascunde urmele infracţiunii, inculpaţii au târât corpul neînsufleţit al victimei în grădină, unde l-au incendiat, iar rămăşiţele le-au îngropat în mai multe locuri.

Osemintele victimei au fost depistate la mai bine de trei luni de la comiterea crimei, după ce mama a anunţat poliţia despre dispariţia fiului.

De notat că, până a fi reţinut, individul care a înjunghiat victima, a comis şi un „huliganism agravant” într-un local din Puhăceni, unde a iniţiat un conflict cu o tânără pe care a numit-o cu cuvinte necenzurate, a maltratat-o, lovind-o cu o sticlă în regiunea capului și cauzându-i dureri fizice.

În cadrul percheziţiilor efectuate la domiciliul individului au fost depistate şi ridicate 461,62 grame de marijuana, pe care acesta le păstra pentru consum personal.

Potrivit procurorilor, individul a mai fost în conflict cu legea, fiind condamnat anterior la 6 ani de detenţie pentru înjunghierea unei persoane, care, din fericire, a rămas în viaţă.

Pe lângă pedeapsa cu detenţie pe viaţă, autorul omorului a fost obligat să achite succesorului părţii vătămate un prejudiciu moral şi material în valoare de 130 de mii de lei. Încă 8.666 lei urmează a fi încasaţi de la el pentru recuperarea cheltuielilor judiciare suportate la efectuarea urmăririi penale.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

CITEȘTE ȘI:

A ars până în dimineață... Detalii terifiante despre tânărul din Anenii Noi, ucis și îngropat într-o grădină (VIDEO)

Crima de la Puhăceni: Patru bărbați, care și-au înjunghiat și incendiat amicul anul trecut, trimiși în judecată

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0345 -0.3145%
USD USD 17.9401 0.0385%
RUB RUB 0.2776 -0.1798%
RON RON 4.2067 -0.3388%
UAH UAH 0.6805 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile