Logo Realitatea.md

Suspectul, care și-a recunoscut vina în dosarul privind tentativa de omor asupra lui Vlad Plahotniuc, a fost condamnat (VIDEO)

30 Ianuarie 2018, 17:17 // Societate

Unul din cei șapte suspecți reținuți pentru tentativa de omor asupra președintelui PDM, Vlad Plahotniuc - Iurie Parhomenco - a fost condamnat astăzi, 30 ianuarie, la 5 ani și 4 luni de pușcărie în penitenciar de tip semiînchis. Sentința a fost pronunțată acum câteva minute la Judecătoria Chișinău (sediul Centru). Decizia magistraților este cu drept de atac la Curtea de Apel în termen de 15 zile. 

Captură: protv.md

Avocatul lui Parhomenco susține că acesta se aștepta la o pedeapsă mai aspră, or, acuzatoul a cerut ca el să fie condamnat la zece ani de detenție. Apărătorul nu știe deocamdadă dacă clientul său va dori să atace decizia de azi la Curtea de Apel. Acesta susține că o hotărâre în acest sens va fi luată după ce va fi publicată sentința motivată.

La rândul său, procurorul de caz a declarat că solicitatea acuzatorului de condamnare la zece ani de detenție este una legală. Ca și apărarea, procurorii vor decide în privința atacării deciziei în instanța superioară deja după pronunțarea sentinței motivate.

Potrivit procurorilor, Parhomenco a fost declarat vinovat pe toate capetele de acuzare: tentativă de omor asupra lui Plahotniuc, procurarea și păstrarea armamentului și organizarea migrației ilegale.

Sentința motivată în dosarul lui Iurie Parhomenco urmează a fi pronunțată pe 15 februarie. Acesta anterior, și-a recunoscut vina, fiind astfel judecat în proces simplificat. 

Dosarul de învinuire deschis pe numele celor șapte a fost trimis în judecată, la mijlocul lunii octombrie, de către Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale și Inspectoratul Național de Investigații, după ce a fost finalizată urmărirea penală. Totodată, au fost făcute publice oficial numele suspecților și explicate conexiunile dintre aceștia, Grigore Caramalac fiind comanditarul.

Amintim că, în primăvara anului 2017, Ministerul de Interne al Ucrainei a anunțat că o grupare a fost reținută la Kiev pe caz, iar alta - la Chișinău. Investigațiile au pornit în luna decembrie 2017, atunci când poliția din Ucraina a furnizat autorităților din Moldova informații cu privire la trimiterea în țara noastră a unor asasini pentru a executa o comandă de omor a unei persoane.

CITEȘTE ȘI:

Imagini VIDEO cu momentul reținerii suspecților de tentativă de asasinare a lui Vlad Plahotniuc

(FOTO/VIDEO) Suspecții în tentativa de omor a lui Vlad Plahotniuc, plasați în IZOLATOR. Momentul în care instanța pronunță deciziile

Vlad Plahotniuc, audiat de PCCOCS în dosarul unde a fost „ținta” unei tentative de omor! DETALII

(VIDEO) Omorul lui Vlad Plahotniuc, comandat de interlopul Grigore Caramalac! Suma finală – un MILION de dolari. DETALII NOI

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4775 0.0000%
USD USD 17.4538 0.0000%
RUB RUB 0.2827 0.0000%
RON RON 4.0751 0.0000%
UAH UAH 0.7235 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile