Logo Realitatea.md

Sute de moldoveni au sărbătorit Crăciunul în stațiunile din România cu mese bogate, crăciunițe, dans din buric și focuri de artificii (FOTO)

07 Ianuarie 2017, 18:09 // Actualitate

Crăciunul pe stil vechi a fost sărbătorit pe Valea Prahovei din România, în restaurantele din stațiunile montane ale căreia s-au adunat sute de moldoveni, ucraineni și ruși. Astfel, pentru turștii veniți din Republica Moldova, Rusia şi Ucraina muzica a răsunat vineri noapte până aproape de zorii zilei. De la petrecere nu au lipsit dansatoarele din buric, Moş Crăciun şi focurile de artificii.

foto: libertatea.ro

Potrivit Liberatatea.ro, în staţiunea Sinaia, peste 240 de turişti de peste Prut şi-au dat întâlnire la o petrecere de pomină, unde tonul distracţiei a fost dat de „Katiușa” şi „Cazacioc”. „Turiştii au jucat fără oprire în noaptea de Ajun, iar în scurtele pauze s-au aşezat la mese îmbelşugate şi s-au înfruptat din sarmale, caltaboşi, piftie, toate stropite cu palincă şi vin”, notează sursa citată.

„E o atmosferă incendiară. Este pentru al doilea an când venim în Sinaia şi ne place foarte mult. Ne simţim ca acasă. Ne plac foarte mult bucatele. Sunt foarte gustoase. Şi băutura este bună. Ne cinstim cu pălincă românească şi cu un vin românesc”, a povestit Serghei din Republica Moldova.

Și Moş Crăciun a zăbovit la petrecere şi şi-a făcut o intrare spectaculoasă. Încărcat cu daruri şi ajutat de crăciuniţe, a ajuns la turişti pe geamul restaurantului şi a împărţit daruri pentru cei mici. Aproape de miezul nopţii restaurantele s-au golit preţ de câteva minute deoarece turiştii au ieşit să îşi ureze „Crăciun fericit” sub cerul luminat de un spectaculos foc de artificii.

„A devenit o tradiţie să organizăm Crăciunul pe rit vechi şi suntem bucuroşi că au revenit la noi turiştii din Ucraina, Republica Moldova şi Rusia. I-am servit cu un meniu special tradiţional de care au fost foarte mulţumiţi. Ca distracţie, au avut programe muzicale pe toate gusturile. Pe timpul zilei, oaspeţii noştri se pot relaxa în centrul SPA”, a precizat Marian Schwartz, directorul unui hotel de patru stele din staţiunea Sinaia.

Petrecerea de Crăciun a continuat în restaurante până în zorii zilei.

Foto: libertatea.ro

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.8632 -0.2128%
USD USD 16.7133 -0.3250%
RUB RUB 0.2963 0.4407%
RON RON 4.4757 -0.2252%
UAH UAH 0.6196 -1.0540%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)