Logo Realitatea.md

Sute de moldoveni au sărbătorit Crăciunul în stațiunile din România cu mese bogate, crăciunițe, dans din buric și focuri de artificii (FOTO)

07 Ianuarie 2017, 18:09 // Actualitate

Crăciunul pe stil vechi a fost sărbătorit pe Valea Prahovei din România, în restaurantele din stațiunile montane ale căreia s-au adunat sute de moldoveni, ucraineni și ruși. Astfel, pentru turștii veniți din Republica Moldova, Rusia şi Ucraina muzica a răsunat vineri noapte până aproape de zorii zilei. De la petrecere nu au lipsit dansatoarele din buric, Moş Crăciun şi focurile de artificii.

foto: libertatea.ro

Potrivit Liberatatea.ro, în staţiunea Sinaia, peste 240 de turişti de peste Prut şi-au dat întâlnire la o petrecere de pomină, unde tonul distracţiei a fost dat de „Katiușa” şi „Cazacioc”. „Turiştii au jucat fără oprire în noaptea de Ajun, iar în scurtele pauze s-au aşezat la mese îmbelşugate şi s-au înfruptat din sarmale, caltaboşi, piftie, toate stropite cu palincă şi vin”, notează sursa citată.

„E o atmosferă incendiară. Este pentru al doilea an când venim în Sinaia şi ne place foarte mult. Ne simţim ca acasă. Ne plac foarte mult bucatele. Sunt foarte gustoase. Şi băutura este bună. Ne cinstim cu pălincă românească şi cu un vin românesc”, a povestit Serghei din Republica Moldova.

Și Moş Crăciun a zăbovit la petrecere şi şi-a făcut o intrare spectaculoasă. Încărcat cu daruri şi ajutat de crăciuniţe, a ajuns la turişti pe geamul restaurantului şi a împărţit daruri pentru cei mici. Aproape de miezul nopţii restaurantele s-au golit preţ de câteva minute deoarece turiştii au ieşit să îşi ureze „Crăciun fericit” sub cerul luminat de un spectaculos foc de artificii.

„A devenit o tradiţie să organizăm Crăciunul pe rit vechi şi suntem bucuroşi că au revenit la noi turiştii din Ucraina, Republica Moldova şi Rusia. I-am servit cu un meniu special tradiţional de care au fost foarte mulţumiţi. Ca distracţie, au avut programe muzicale pe toate gusturile. Pe timpul zilei, oaspeţii noştri se pot relaxa în centrul SPA”, a precizat Marian Schwartz, directorul unui hotel de patru stele din staţiunea Sinaia.

Petrecerea de Crăciun a continuat în restaurante până în zorii zilei.

Foto: libertatea.ro

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5276 0.0415%
USD USD 16.9232 0.2417%
RUB RUB 0.2654 -0.0377%
RON RON 4.1812 -0.0167%
UAH UAH 0.6438 1.0199%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile