Logo Realitatea.md

Sute de oameni au protestat la Ceadîr-Lunga, după eliberarea șoferului suspect în accidentul care a curmat viața a patru tineri (FOTO, VIDEO)

11 Noiembrie 2017, 16:57 // Societate

Sute de oameni au ieșit astăzi, 11 noiembrie, la protest în Ceadîr-Lunga, după ce șoferul suspect că s-ar face vinovat de tragicul accident rutier, de acum trei săptămâni în urma căruia patru tineri s-au stins din viață, a fost transferat din izolator în arest la domiciliu.

Aceștia și-au arătat nemulțumirea față de decizia primei instanțe, dar și solidaritatea față de familiile victimelor, scrie Gagauzinfo.md.

Pe tot parcursul zilei, s-au adunat din ce în ce mai multe persoane, autoritățile văzându-se obligate să restricționeze circulația din centrul localității.

Totodată, primarul de Ceadîr-Lunga, Anatoli Topal, a venit cu inițiativa de a ține un minut de reculegere în memoria tinerilor trecuți în neființă, îndemnând lumea „să se abțină de la politică și să vină cu soluții concrete despre cum pot fi ajutate familiile victimelor”.

Mai mult, a fost dată citirii o declarație semnată de bașcanul Irina Vlah din care reiese că aceasta critică decizia instanței: „O astfel de decizie luată de instanța judecătorească subminează credința rudelor și apropiaților decedaților, a locuitorilor autonomiei și a tuturor cetățenilor Republicii Moldova într-un proces echitabil și tragerea la răspundere a vinovatului. Procurorii de caz sunt îndemnați să conteste această decizie în instanța superioară”.

La finalul manifestației, a fost adoptată o rezoluție prin intermediul căreia se solicită ca CSM - Consiliului Superior al Magistraturii - să dea o notă deciziei pronunțate de Judecătoria Cahul și să transfere judecarea cazului din Taraclia în Ceadîr-Lunga.

CITEȘTE ȘI:

TERIBIL! Accident violent la Ceadîr-Lunga: Două persoane au decedat pe loc, iar a treia s-a stins din viață la spital

Tinerii, decedați în accidentul din Ceadîr-Lunga, petrecuți pe ultimul drum. Peste o mie de oameni au ieșit în stradă! (FOTO)

(FOTO) Tânărul, care se zbătea între viață și moarte după accidentul de la Ceadîr-Lunga, a murit pe patul de spital

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.3174 0.2902%
USD USD 16.5538 0.3802%
RUB RUB 0.2877 1.0537%
RON RON 4.3540 0.2902%
UAH UAH 0.6293 0.9464%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile