Logo Realitatea.md

UPDATE: Droguri de MILIOANE de lei, adunate din toată republica în urma celor 180 de percheziții. Șase persoane au fost reținute! (FOTO)

07 Decembrie 2017, 09:53 // Societate

UPDATE 16:00 Până în acest moment, au fost reținute 6 persoane, mai muți bănuiți fiind cercetați în stare de libertate. 

Totodată, în rezultat tuturor acțiunilor desfășurate, au fost ridicate peste 15 kg de droguri, au fost lichidate două laboratoare de producere a drogurilor, o seră destinată cultivării plantelor de cânepă și un laborator de producere și contrafacere a produselor alcoolice, fiind depistate 37 de litri de alcool etilic (sticle, utilaj de ambalare, timbre de acciză).

În același timp, au fost depistate și confiscate 6 arme de foc (pistoale, arme de vânătoare). Valoarea totală a drogurilor sechestrate se estimează la peste 2 000 000 lei.

UPDATE 10:00 Inspectoratul General al Poliției, în comun cu Procuratura Generală, cu suportul Direcției Antidrog, Direcția de Poliție a municipiului Chișinău, Inspectoratele de Poliție, Oficiul Principal al  Procuraturii mun. Chișinău și Procuraturile de sector din țară, desfășoară peste 180 de percheziții în toată țara.

Până la această ora au fost reținute patru persoane, fiind depistate peste 30 de grame de cocaină, 20 de grame de heroină, 50 de pastile ecstasy, dispozitive destinate consumului de droguri și marijuana hidroponică în cantitate de peste 5 kg, plante uscate de cânepă pregătite pentru prelucrare.

Totodată, au mai fost depistate și preluate 4 arme de foc deținute ilegal. Perchezițiile se desfășoară în toate raioanele din republică!

Sute de percheziții au fost demarate în dimineața zilei de astăzi, 7 decembrie, pe întreg teritoriul republicii. Acestea au loc în cadrul operațiunii antidrog demarate anterior de inspectoratele din teritoriu, în comun cu Direcția Antidrog din cadrul Inspectoratul Național de Investigații (INI).

Foto simbol: politia.md

Diana Sochircă, șefa Serviciului de presă al INI, a declarat pentru Realitatea.md că informații cu privire la operațiune vor fi oferite pe parcursul zilei.

CITEȘTE ȘI:

UPDATE! Peste 170 de percheziţii au loc acum în țară: 19 persoane - reținute, arme și kilograme de droguri - ridicate (VIDEO)

Operațiunea ANTIDROG continuă în toată țara: Mâinile la spate! Suspecți, scoși din mașini, case și... farmacii (FOTO, VIDEO)

95 persoane suspecte și 25 - reținute! Rezultatele procurorilor și polițiștilor după ce au pus pe jar toate raioanele din țară (VIDEO)

Schema prin care făceau milioane grupările „decapitate” în cadrul operațiunii ANTIDROG. Printre suspecți, este și o gravidă! (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3862 0.3754%
USD USD 17.1083 0.2073%
RUB RUB 0.2587 0.7399%
RON RON 4.1557 0.3744%
UAH UAH 0.6154 0.1465%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile