Logo Realitatea.md

Sute de troleibuze, puse în circulație de la 1 septembrie. Chirtoacă: Decizia a fost una corectă

08 Septembrie 2014, 11:05 // Societate

De la 1 septembrie, rutele de troleibuze au fost suplinite cu 296 de unități de transport, iar cele de autobuze cu 17. Potrivit celor responsabili, transportarea călătorilor se efectuează în regim normal, iar unitățile de transport sunt încărcate în proporție de 80-90 la sută, în orele de vârf.

Foto: realitatea.md

”De la 1 septembrie, Regia Transport Electric a emis 300 de troleibuze, dintre care la traseu au fost scoase 296. În orele de vârf, troleibuzele au fost încărcate circa 80-90 la sută. Acumulările la fiecare troleibuz au rămas la fel, poate cu 3 lei mai puțin la fiecare unitate de transport. Sâmbătă, am mai descărcat două troleibuze noi, iar din cele 20 preconizate avem aduse la Chișinău deja 14 și șase sunt deja emise la linie, iar două vor fi emise în câteva zile.”, a declarat Gheorghe Morgoci, șeful întreprinderii ”Regie transport electric.

”Începând cu 1 septembrie, Parcul de Troleibuze a majorat numărul de unități de transport de pe ruta numărul 5 cu 8 unități. În prezent, pe această linie circulă 14 autobuze față de șase. Și la ruta numărul trei a fost suplinit numărul cu 2 unități. În total, la linie sunt 106 autobuze. Încărcarea autobuzelor este în jur de 80-90 la sută. Probleme la transportarea călătorilor nu sunt”, a afirmat Iacob Capcelea, directorul întreprinderii "Parcul urban de autobuze".

La rândul său, edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, a menționat că rezultatele din aceste zile demonstrează că decizia de a pune accent pe transportul public de mare capacitate a fost una corectă.

”Acum, practic fiecare al doilea troleibuz din Chișinău este nou. Decizia luată a fost una corectă, luând în calcul ultimele rezoltate. Și în general, decizia de a acorda prioritate transportului de mare capacitate este susținută până la urmă de locuitori. Acum, în mâinile dvs. este soarta transportului public din Chișinău. Și în funcție de cum întreprinderea va asigura calitatea serviciilor trasportului public, va manifesta respect față de călători, așa vom avea și rezultate bune. Trebuie să se circule cu atenție și să se respecte pasagerii”, a afirmat Chirtoacă.

Edilul a precizat că până la mijlocul acestei luni trebuie să fie definitivat planul care vizează modificarea itinerarului microbuzelor.

Realitatea.md aminteşte că, în această vară, au fost anulate mai multe rute de microbuz, iar pentru a asigura transportarea pasagerilor în regim normal, Primăria a dispus suplinirea numărului de microbuze și autobuze.
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1217 0.0000%
USD USD 18.4281 0.0000%
RUB RUB 0.2348 0.0000%
RON RON 4.1664 0.0000%
UAH UAH 0.6689 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile