Logo Realitatea.md

Talmaci s-a răzgândit, nu va mai participa la concursul de suplinire a funcției de vicepreședinte al ANI. Care este motivul și ce urmează să facă acesta

14 Noiembrie 2017, 15:19 // Actualitate

Candidatul la funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale de Integritate (ANI), Francisco Talmaci s-a retras din cursă și s-a înscris la concursul de suplinire a funcției de președinte al ANI.

Sursa: moldovacurata.md

Astfel, Consiliul de Integritate al ANI a luat act referitor de conținutul cererii candidatului Francisco Talmaci, iar contracandidatul acestuia, Lilian Chișcă, urmează să parcurgă etapa finală, ce ține de testarea la detectorul comportamentului simulat (poligraf). La primele două probe acesta a acumulat 47,15 puncte.

În timpul apropiat, Chișca, urmează să fie supus testului la poligraf la sediul CNA, pentru ca la următoarea ședință a Consiliului de Integritate să fie deja prezentată încheierea specialistului detectorului comportamentului simulat a candidatului testat.

Cu privire la procesul de înscriere și etapele de concurs pentru funcția de președinte al ANI,  Consiliului de Integritate a remis deja demersul către Centrul National Anticorupție și Serviciul de Informații și Securitate, în vederea obținerii informațiilor relevante despre candidații înscriși, ca ulterior, membrii Consiliului, să se expună asupra înscrierii celor trei candidați antrenați în cursă. 

Realitatea.md amintește că Consiliul de Integritate al ANI a anunțat concurs repetat pentru suplinirea funcției de vicepreședinte al ANI, după ce nici unul din cei doi candidați care au fost înscriși la prima etapă nu au trecut proba poligrafului.

CITEȘTE ȘI:

Cei doi candidați la funcția de vicepreședinte al ANI au susținut proba scrisă. Cine a luat cel mai mare punctaj?

Rezultatele candidaților la șefia ANI, aprobate! Consiliul a anunțat un alt candidat pentru funcția de vicepreședinte (VIDEO)

Cei doi candidați la funcția de președinte al ANI au susținut și proba de interviu. Ce punctaj au acumulat (VIDEO)

(VIDEO) Rezultatele primei etape a concursului pentru funcția de președinte al ANI: Cine din candidați a acumulat punctajul maxim

Citeste tot despre: ANI, funcție, presedinte, Talmaci, vicepreședinte
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5090 -1.0861%
USD USD 16.6523 -0.2271%
RUB RUB 0.2940 -0.6085%
RON RON 4.4000 -1.0991%
UAH UAH 0.6168 -0.1619%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

19 feb, 22:20 //

Foto: Publika.md Femeia înjunghiată ieri în cartierul Telecentru era interpretă și model, iar soțul ei, care și-a pus capăt zilelor, era medic stomatolog

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

20 feb, 23:10 //

Familia vedetei înjunghiată mortal de soțul său, care s-a sinucis după crimă, a făcut dezvăluiri uluitoare (FOTO)

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)