Logo Realitatea.md

Tânăra din Hîrbovăț, dispărută după ce a aflat notele de la BAC, este de negăsit de aproape 2 săptămâni

04 Iulie 2018, 08:02 // Societate
// Autor:  
Elena Putregai

Iazuri, case părăsite, fântâni publice și abandonate, păduri și livezi din împrejurimea satului Hîrbovăț, raionul Anenii Noi, au fost verificate în lung și în lat, dar cel puțin până ieri - oamenii legii nu au dat de niciun indiciu, în urma căruia să găsească adolescenta, care a dispărut săptămâna trecută.

A fugit de acasă, pentru că ar fi luat nota 3 la o probă de BAC. O elevă din Anenii Noi, căutată de poliție

Captură: Publika.md

Amintim că tânăra în vârstă de 18 ani, viitoare absolventă, a dispărut exact după ce a aflat că a luat nota 3 la o probă de Bacalaureat - matematica. Astfel, preliminar, poliția locală presupune că ea ar fi fugit de acasă, pentru că este unica fetiță din clasă care nu a susținut examenul la Bacalaureat și îi este rușine să se întoarcă.

Mai mult, colegii de clasă au povestit că la orice notă mai mică era vădit afectată. Mama a fost cea care a alertat poliția. Ea a găsit carnetul de note al fiicei sale, în care erau notele pe care le-a obținut la probe, fără să fie însoțit de vreun mesaj.

Actualmente, sunt inițiate măsuri speciale de investigație. Totodată, se face analogie cu un caz ce a avut loc acum câțiva ani, când o copilă la fel a dispărut fără urmă, ca într-un final să se afle că ea locuia la o bătrână. Femeia nu avea televizor și fetița nu știa că este căutată.

Un vecin vigilent, însă, a anunțat poliția și copila a fost întoarsă în familie. În acest sens, oamenii legii îndeamnă pe cei care, dacă li se pare cunoscută tânăra din imagini, să telefoneze imediat 112.

În ziua când a dispărut, purta un maiou negru, o pereche de pantaloni scurți în culoare albastră și adidași roșii. Are o înălțime de 1.65 metri, păr negru lung și ochi căprui. Fata locuia cu mama de profesie educatoare şi fratele său în vârstă de 7 ani. Tatăl vitreg este plecat la muncă în Israel.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5200 -0.0614%
USD USD 17.6396 -0.2562%
RUB RUB 0.2751 0.1092%
RON RON 4.1166 -0.1867%
UAH UAH 0.7178 0.0697%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile