Logo Realitatea.md

Tancurile rusești invadează teritoriul Ucrainei. Poroșenko a convocat ședința de urgență a Consiliului Național de Securitate

22 Noiembrie 2017, 15:10 // În lume

Președintele Ucrainei Petro Poroșenko a convocat o întâlnire de urgență a Cabinetului militar al Consiliului Național de Securitate și Apărare. Asta după ce tancurile și militarii ruși au invadat teritoriul Lugansk, aflat sub controlul teroriștilor, unde pe 21 noiembrie a început o lovitură militară.

Foto: Reuters

Poroșenko a audiat un raport cu privire la ultimile evenimente prezentat de către actualii șefi ai agențiilor de aplicare a legii din Ucraina, în special în ceea ce privește trecerea ilegală a frontierei ucrainene cu tancuri rusești în punctul de trecere Krasnodon din regiunea Lugansk, precum și creșterea provocărilor din partea militanților, transmite Unian.ua.

„Din cauza numărului tot mai mare a militarilor ruși, precum și activarea de mercenariat, forțele armate ucrainene sunt pregătite pentru orice evoluție a lucrurilor pentru a asigura siguranța civililor”, a declarat Poroșenko.

Președintele ucrainean i-a ordonat reprezentantului Centrului ucrainean general pentru controlul și încetarea focului și stabilizării relației dintre cele două părți să intensifice cooperarea cu misiunea specială de monitorizare a OSCE de a informa aliații occidentali ai Ucrainei.

De menționat că pe rețelele de socializare a apărut și un video care arată cum pe teritoriul ucrainei intră ilegal militarii ruși.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3862 0.3754%
USD USD 17.1083 0.2073%
RUB RUB 0.2587 0.7399%
RON RON 4.1557 0.3744%
UAH UAH 0.6154 0.1465%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile