Logo Realitatea.md

Telenești: 18 elevi de la gimnaziul din Negureni au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu gaz lacrimogen. DETALII

23 Martie 2017, 11:19 // Societate

O elevă din satul Negureni, raionul Telenești, a adus la școală un spray lacrimogen, iar în timpul pauzelor, în timp ce se jucau, copiii au  pulverizat cu acesta pe holurile gimnaziului din localitate. Drept consecință, 18 elevi s-au intoxicat în urma gazului emanat și au ajuns la spital. 

Foto simbol

Incidentul s-a întâmplat ieri. Contactat telefonic de către Realitatea.md,Vicedirectorul medical Ștefan Gori, de la Spitalul raional Telenești, a declarat că 18 copii au avut de suferit și au fost transferați de urgență la spitalul raional. Elevii au prezentat acuze de insuficiență respiratorie și tusă și au primit cât de urgent posibil ajutor medical.

"Ieri, o fetiță a adus un spray cu substanțe lacrimogene și s-a răspândit în gimnaziu. Îndată a fost o reacție. Elevii au început a strănuta, au avut insuficiență respiratorie și tuse. Toți au fost evacuați afară și a fost chemată urgența. Li s-a acordat asistență medicală tuturor, iar 18 elevi au fost transferați la spitalul raional din Telenești", a declarat Ștefan Gori.

În prezent, elevii se simt bine. Ei au fost monitorizați timp de 24 de ore, după care au fost externați.

"După examinarea adăugătoare, copiii au fost lăsați sub supraveghere timp de o zi și o noapte. Înrăutățirea stării de sănătate nu a parvenit la niciun copil. În urma unei vizite, medicii au hotărât să fie externați la domiciliu. După înțelegerea cu Direcția de Învățământ, copiii au fost conduși cu ajutorul unui autobuz acasă la Negureni", a adăugat Vicedirectorul medical.

Realitatea.md amintește că, acum un an în urmă, 36 de elevi de la un liceu din raionul Rezina au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu insecticid. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5908 0.2133%
USD USD 17.2507 0.2132%
RUB RUB 0.2683 0.1493%
RON RON 4.1148 0.0365%
UAH UAH 0.6350 0.0788%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile