Logo Realitatea.md

Tensiuni între SUA şi Rusia: Ambasada americană denunţă blocarea accesului într-un imobil diplomatic situat la periferia Moscovei

01 August 2017, 08:20 // În lume

Ambasada Statelor Unite din Rusia acuză autorităţile ruse că nu permit accesul în una dintre clădirile utilizate de misiunea diplomatică americană, la periferia Moscovei, în contextul în care imobilul, vizat de sancţiunile ruse, ar urma să fie evacuat.

Administraţia Vladimir Putin a anunţat în ultimele zile o serie de măsuri ca reacţie la sancţiuni adoptate de Statele Unite. Personalul misiunilor diplomatice americane din Rusia va fi redus cu 755 de angajaţi, pentru a ajunge la nivelul celui al reprezentanţelor ruse din Statele Unite. În plus, două imobile utilizate de diplomaţii americani în Rusia trebuie predate autorităţilor ruse, după o măsură similară adoptată de Statele Unite în decembrie 2016, scrie MediaFax.

Moscova a anunţat iniţial că Ambasada americană va avea acces până marţi la prânz într-un complex utilizat de personalul american situat pe malul Râului Moscova, la periferia nord-vestică a Moscovei. Complexul, închiriat pentru a fi utilizat în scopul relaxării de personalul diplomatic american, va fi predat Rusiei, în cadrul măsurilor de sancţionare.

"În conformitate cu înştiinţarea trimisă de Guvernul Rusiei, Misiunea americană urma să aibă acces în acest complex până pe 1 august la prânz. Nu am avut acces deloc în complex nici astăzi, nici ieri", a transmis luni, 31 iulie, Ambasada americană din Moscova.

"Ne vom adresa Guvernului rus pentru a ne explica de ce nu ni se permite accesul",precizează reprezentanţa diplomatică americană.

Ministerul rus de Externe încă nu a făcut niciun comentariu pe această temă.

Citeste tot despre: diplomați expulzați, Rusia, SUA
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5560 0.6283%
USD USD 17.3147 0.5079%
RUB RUB 0.2408 -1.6340%
RON RON 4.0429 0.5571%
UAH UAH 0.6401 1.0099%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile