Logo Realitatea.md

Tentativă eșuată! Decizia de a organiza Referendumul pentru demiterea lui Chirtoacă nu a trecut prin CMC (VIDEO)

13 Septembrie 2016, 12:13 // Actualitate

Tentativa de a organiza Referendumul de demitere a primarului capitalei Dorin Chirtoacă prin decizia Consiliului Municipal a eșuat. Poiectul nu a acumulat numărul suficient de voturi din partea aleșilor locali, or, membrii fracțiunii PL, precum și Ghenadie Dumanschi din PLDM și Liviu Oboroc din PDM, nu au venit la ședință.

La ședință au participat doat 32 de consilieri, care au votat secret unanim pentru organizarea Referendumului.

Întâmplător sau nu, dar pe parcursul ședinței s-a deconectat de câteva ori energia electrică, iar aleșii locali au făcut haz și au inclus melodia „Давай за них давай за нас”, al trupei „Любэ”.

Menționăm că inițiativa de a organiza un Referendum pentru demiterea primarului Dorin Chirtoacă a fost anunțată încă în luna aprilie 2016, la o ședință CMC de către fracțiunea PPEM. Ulterior acestora li s-au alăturat consilieri și din alte fracțiuni precum PSRM, PCRM și PPPN, dar și un grup de activiști civici. 

Pe parcursul verii inițiatorii Referendumului au format un grup de inițiativă pentru organizarea plebiscitului, acesta a fost înregistrat la Judecătoria Centru însă decizia a fost contestată de către avocații primarului. Ultima decizie în acest sens a fost luată acum o săpătmână de către magistrații Curții de Apel Bălți, care au anulat hotărârea Judecătoriei Centru de a înregistra grupul de inițiativă.

Membrii grupului susțin că vor contesta decizia la Curtea Supremă de Justiție, iar dacă nu li se va face dreptate, se vor adresa la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. 

Vezi și:

Protest creativ în fața Primăriei Chișinău! Trecătorii pot face poze la un banner foto și îndemna primarul să plece din funcție (VIDEO)

(VIDEO) Discursul înflăcărat al consilierului Ion Ceban la ședința CMC. Cum își convinge socialistul colegii de faptul că primarul trebuie demis

(VIDEO) Chirtoacă: „Vor să mă dea jos? „Флаг в руки”! Până o să mă dați voi jos, noi o să facem și unirea”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3855 0.0000%
USD USD 17.4778 0.0000%
RUB RUB 0.2737 0.0000%
RON RON 4.0577 0.0000%
UAH UAH 0.7329 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile