Logo Realitatea.md

Termenul a expirat! Locuitorii din Bubuieci anunță când vor reîncepe protestele și vor bloca accesul la mina Purcel

04 Iulie 2017, 12:51 // Societate

Termenul acordat de către locuitorii comunei Bubuieci autorităților municipale pentru a găsi alternative în privința evacuării deșeurilor din capitală a expirat. Azi, un grup de localnici din Bubuieci au anunțat Primăria Chișinău că din data de 6 iulie, la ora 8:00 dimineața, vor reîncepe protestele și vor bloca accesul autospecialelor către mina Purcel.

Foto: bubuieci.md

Conducerea Primăriei Chișinău nu a anunțat încă oficial, dacă s-a ajuns ori nu la o înțelegere cu locuitorii din Țînțăreni, privind redeschiderea poligonului de colectare a deșeurilor din apropierea acestei localități, însă azi, consilierii municipali au votat un proiect de decizie care prevede alocarea mijloacelor financiare pentru satul Țînțăreni și mijloace financiare pentru lucrările de consolidare a digului poligonului, pentru a asigura funcționarea în continuare a acestuia. 

Tot azi, aleșii locali au aprobat și majorarea tarifelor la serviciul de evacuare a deșeurilor din capitală, motivând că acestea vor fi transportate deja la o distanță mai mare decât până în prezent. Totodată, din contul majorării tarifului la acest serviciu, autoritățile municipale susțin că vor acorda suport financiar localităților Țînțăreni și Geamăna care se afla în apropierea poligonului de colectare de deșeurilor. 

Amintim că acum o lună, locuitorii din Bubuieci au blocat accesul către depozitul de deșeuri din strada Uzinelor, iar în urma negocierilor, protestatarii le-au oferit 30 de zile responsabililor de la Primăria Chișinău pentru a găsi soluții de alternativă privind evacuarea gunoiului. 

La ședința de ieri a funcționarilor de la Primăria Chișinău, Nistor Grozavu a declarat că speră să se ajungă la un numitor comun privind redeschiderea poligonului de la Țînțăreni, dar că au fost identificate și câteva locații provizorii unde ar putea fi evacuate deșeurile temporar, dacă nu se va ajunge la o înțelegere cu locuitorii din Țînțăreni.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4820 0.0000%
USD USD 16.6691 0.0000%
RUB RUB 0.2936 0.0000%
RON RON 4.4005 0.0000%
UAH UAH 0.6156 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile