Logo Realitatea.md

Theresa May, despre migrația în Marea Britanie după Brexit: „Oamenii nu vor mai putea veni aici pentru şansa de a găsi un loc de muncă”

12 Iulie 2018, 22:05 // În lume

Premierul Marii Britanii, Theresa May, a declarat că după Brexit Regatul Unit își va controla foarte bine frontierele și că nu va mai fi acceptată migrația în masă. 

Foto simbol: radioresita.ro
„Oamenii nu vor mai putea veni aici din Europa pentru şansa de a găsi un loc de muncă. Vom primi întotdeauna profesionişti calificaţi, care ajută ţara noastră să prospere, de la medici la asistenţi medicali, la ingineri şi antreprenori, dar, pentru prima dată în decenii, vom avea control deplin asupra frontierelor noastre. Şi va fi Marea Britanie, nu Bruxelles-ul, cea care va decide cine ar trebui primit să trăiască şi să lucreze aici", a declarat Theresa May, potrivit Hotnews.ro.

Premierul britanic susține că aceasta înseamnă sfârşitul liberei circulaţii, că Regatul Unit va putea semna propriile acorduri comerciale și se va afla în afara jurisdicţiei Curţii Europene de Justiţie. 

„Vom avea politici comerciale total independente, vom avea propriul nostru loc în Organizaţia Mondială a Comerţului şi capacitatea de a stabili taxe comerciale şi de a semna acorduri cu oricine vrem. Produsele şi serviciile britanice sunt foarte solicitate pe plan internaţional, astfel că nu este nicio surpriză că sunt ţări care stau la rând pentru a semna acorduri cu noi după ce ieşim din UE. Avem discuţii foarte bune cu ţări cu care am vrea să semnăm acorduri comerciale, inclusiv cu Statele Unite, astfel că voi discuta aceste lucruri cu preşedintele Donald Trump în cursul vizitei în Marea Britanie", a mai spus Theresa May, potrivit sursei citate. 
 
Marea Britanie ar urma să părăsească Uniunea Europeană pe 29 martie 2019.
Citeste tot despre: Brexit, Marea Britanie, migraţie, Theresa May
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4029 0.5050%
USD USD 17.1244 -0.0455%
RUB RUB 0.2588 1.1333%
RON RON 4.0932 0.5626%
UAH UAH 0.6301 0.1590%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile