Logo Realitatea.md

Timofti a semnat! Chiril Lucinschi nu mai este purtător al Ordinului „Gloria Muncii”

29 Iulie 2014, 16:21 // Politica
// Autor:  
Maxim Pulber

Președintele țării, Nicolae Timofti, a semnat acum câteva minute decretul prin care numele deputatului Chiril Lucinschi a fost exclus din lista persoanelor decorate. Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de către Secretarul General al Aparatului Președintelui Republicii Moldova, Ion Păduraru.

Păduraru a menționat că scrisoarea deputatului liberal-democrat, șeful Comisiei parlamentare educaţie, ştiinţă, cultură, tineret, sport şi mass-media, a fost recepționată la Președinție ieri. Astfel, șeful statului a satisfăcut solicitarea, semnând decretul de excludere a lui Chiril Lucinschi din lista persoanelor decorate.

Secretarul General al Președinției a refuzat însă să dea în vileag motivația deputatului, menționând că Chiril Lucinschi o va face singur dacă va considera de cuviință.

Președintele Comisiei parlamentare educaţie, ştiinţă, cultură, tineret, sport şi mass-media nu a fost de găsit pentru a-și motiva solicitarea.

Realitatea.md amintește că săptămâna trecută, președintele Nicolae Timofti a semnat un decret prin care mai mulți deputați ai Coaliției pro-europene, miniștri și funcționari au fost decorați pentru contribuție decisivă la „desăvârșirea obiectivului major de politică externă al Republicii Moldova – asocierea politică și integrarea economică cu Uniunea Europeană”. Atunci deputatul Chiril Lucinschi a fost decorat cu Ordinul „Gloria Muncii”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile