Logo Realitatea.md

Timp de 30 de zile, procurorii vor decide dacă intentează sau nu proces-penal pe denunțul liderului PAS

13 Octombrie 2017, 11:30 // Actualitate

Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a fost astăzi din nou audiată la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), în legătură cu denunțul depus împotriva lui Vlad Plahotniuc, pentru uzurparea puterii în stat, iar în decurs de 30 de zile, procurorii urmează să se expună dacă intentează sau nu un proces-penal în acest caz. 

Sursa: Independent.md

„A fost prima ședință în care am fost audiată în calitate de martor, am reiterat lucrurile pe care le-am scris în acest denunț. Nu am oferit prea multe detalii, deoarece noi credem că este de datoria Procuraturii să analizeze fiecare din lucrurile pe care le-am invocat în denunţ şi am semnat un proces verbal. Mi s-a promis că în decurs de 30 de zile se va lua o decizie pe proces, dacă se deschide o cauză penală sau nu”, a menționat Sandu, după audierile la PCCOCS.

Totodată, liderul PAS a venit cu un apel către toți cetățenii de a prezenta procurorilor, dacă au dovezi referitor la sesizarea pe care a făcut-o, pentru a demonstra vinovăția acestuia. „Dacă mai sunt oameni care au probe referitor la faptul că Plahotniuc uzurpează puterea în stat, îi invităm la procuratură. Noi credem că am adus suficiente probe, deja e în responsabilitatea Procuraturii să verifice faptele date”, a precizat Maia Sandu.

Președintele PAS a depus la sfârșitul lunii septembrie un denunț pe numele liderului PDM, Vlad Plahotniuc, acuzând-ul de uzurparea puterii în stat. Ieri, 12 octombrie, Maia Sandu a fost invitată la PCCOCS, pentru a i se aduce la cunoștințe despre răspundrea penală în cazul unor denunțuri false.

CITEȘTE ȘI:

(VIDEO) Maia Sandu, avertizată de Procuratură: Ar putea răspunde penal pentru un denunț fals împotriva lui Vlad Plahotniuc

Liderul PAS, Maia Sandu, chemată pentru explicații în fața procurorilor

Citeste tot despre: denunț, Procuratura, uzurpare
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5039 0.3539%
USD USD 17.3387 -0.1974%
RUB RUB 0.3011 -0.5943%
RON RON 4.4644 0.0829%
UAH UAH 0.6544 -0.2135%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile