Logo Realitatea.md Logo Realitatea.md RU

Toți sunt egali în fața naturii! Șoferii blocați în nămeți se bucură de ceai și biscuiți din partea polițiștilor de frontieră (foto/video)

21 Aprilie 2017, 14:24 // Societate

Polițiștii de frontieră sar şi ei în ajutorul cetățenilor. Aceștia au dat ceai șoferilor blocați pe trasee, tartine și biscuiți. De asemenea, ei au deblocat căile de acces, au deszăpezit porțiuni de drumuri și au ajutat bătrânii neputincioși. 

Foto: border

În legătură cu condițiile meteo nefavorabile, dar și din motive tehnice, mai multe puncte de trecere și-au sistat activitatea sau traficul este restricționat pentru anumite categorii de mijloace de transport. În acest sens, conducerea Poliției de Frontieră a convocat în ședință factorii de decizie ai instituției și a susținut o ședință video cu șefii celor patru direcții regionale. În cadrul discuțiilor purtate, au fost menționate problemele majore, fiind propuse soluții și recomandări pentru remedierea situației la frontieră.  

Șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari a reiterat importanța implicării tuturor forțelor de care dispune instituția la moment.  

Astfel, polițiștii de frontieră s-au mobilizat într-un număr mare la deblocarea căilor de acces în punctele de trecere. Drumurile fiind eliberate de copacii căzuți pe carosabil și curățate troienele de zăpadă formate, polițiștii de frontieră intervenind și cu tehnica din dotare pentru deblocarea unităților de transport înzăpezite. La fel persoane aflate în trafic au primit câte un ceai fierbine și biscuți. Polițiștii de frontieră au ajutat bătrînii și persoanele cu deficiențe locomotorii cu lemne de foc si cu curățarea gospodăriilor de nămeți.

Atenție! Poliția de Frontieră recomandă amânarea călătoriilor în străinătate până la îmbunătățirea condițiilor meteorologice.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0030 -0.6936%
USD USD 17.9145 0.0771%
RUB RUB 0.2987 0.2013%
RON RON 4.5920 -0.9534%
UAH UAH 0.6968 0.1006%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
16 aug, 15:44 //

Operațiune în centrul Capitalei! Ofițerii SIS au fost surprinși în acțiune în plină zi (FOTO, VIDEO)

14 aug, 18:29 //

Stomatologia cedează poziția de cea mai scumpă facultate din Moldova. Locul de frunte îl deține o altă specialitate de la USMF

14 aug, 16:39 //

Foto: Facebook/ Restaurant „Ecaterina” Intoxicația în masă la nunta de vinerea trecută: Administratorii restaurantului spun că vina o poartă rudele miresei

14 aug, 10:17 //

Bani necontabilizați, băuturi contrafăcute, prostituate și produse alimentare expirate, depistate în cluburile de noapte din Capitală (VIDEO)

14 aug, 09:30 //

Foto simbol 18 persoane s-au otrăvit cu mâncare la o nuntă, petrecută într-un restaurant din Chișinău. Printre aceștia, doi copii

17 aug, 08:00 //

Istoria de succes a Svetlanei Tabacari, după două mandate de primară în Scoreni! A închis gura lumii cu proiecte mari și rezultate semnificative - Reportaj VIDEO, FOTO

18 aug, 17:07 //

Foto: politia.md Cu automobile și case de lux! Șapte persoane, REȚINUTE pentru evaziune fiscală şi spălare de bani (FOTO, VIDEO)

14 aug, 12:14 //

Foto simbol: PH-OnLine.ro Un autocar de pe ruta Chișinău-Ungheni s-a răsturnat la Călărași. În vehicul se aflau 40 de pasageri, 7 au fost transportați la spital

15 aug, 13:23 //

Conflict la Bulboaca! Iazurile care aparțin primarului au inundat localitatea, iar pagubele se preconizează a fi achitate tot din contul sătenilor (VIDEO, DOC)

17 aug, 15:58 //

La pământ, mâinile întinse! Poliția Capitalei și cei de la „Fulger” fac regulă în municipiu (VIDEO)