Logo Realitatea.md

Toți sunt egali în fața naturii! Șoferii blocați în nămeți se bucură de ceai și biscuiți din partea polițiștilor de frontieră (foto/video)

21 Aprilie 2017, 14:24 // Societate

Polițiștii de frontieră sar şi ei în ajutorul cetățenilor. Aceștia au dat ceai șoferilor blocați pe trasee, tartine și biscuiți. De asemenea, ei au deblocat căile de acces, au deszăpezit porțiuni de drumuri și au ajutat bătrânii neputincioși. 

Foto: border

În legătură cu condițiile meteo nefavorabile, dar și din motive tehnice, mai multe puncte de trecere și-au sistat activitatea sau traficul este restricționat pentru anumite categorii de mijloace de transport. În acest sens, conducerea Poliției de Frontieră a convocat în ședință factorii de decizie ai instituției și a susținut o ședință video cu șefii celor patru direcții regionale. În cadrul discuțiilor purtate, au fost menționate problemele majore, fiind propuse soluții și recomandări pentru remedierea situației la frontieră.  

Șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari a reiterat importanța implicării tuturor forțelor de care dispune instituția la moment.  

Astfel, polițiștii de frontieră s-au mobilizat într-un număr mare la deblocarea căilor de acces în punctele de trecere. Drumurile fiind eliberate de copacii căzuți pe carosabil și curățate troienele de zăpadă formate, polițiștii de frontieră intervenind și cu tehnica din dotare pentru deblocarea unităților de transport înzăpezite. La fel persoane aflate în trafic au primit câte un ceai fierbine și biscuți. Polițiștii de frontieră au ajutat bătrînii și persoanele cu deficiențe locomotorii cu lemne de foc si cu curățarea gospodăriilor de nămeți.

Atenție! Poliția de Frontieră recomandă amânarea călătoriilor în străinătate până la îmbunătățirea condițiilor meteorologice.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5276 0.0415%
USD USD 16.9232 0.2417%
RUB RUB 0.2654 -0.0377%
RON RON 4.1812 -0.0167%
UAH UAH 0.6438 1.0199%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile