Logo Realitatea.md

TOP 10 VACANȚE ale lui Dodon după ce a devenit președinte! Cât de multe a reușit șeful statului într-un an (FOTO)

13 Noiembrie 2017, 15:51 // Politica
// Autor:  
Ana Palii

O mare sărbătoare pentru Igor Dodon! Astăzi se împlinește un an de la turul doi al alegerilor prezidențiale în care acesta a acumulat majoritatea voturilor. Cu această ocazie, Realitatea.md și-a propus să întocmească o listă a călătoriilor efectuate de către Igor Dodon după ce a devenit șef al statului. 

Colaj: Realitatea.md

1. Munții din Soci

La două săptămâni de la învestirea în funcţie Igor Dodon și-a organizat o vacanță la Soci. Împreună cu familia, şeful statului s-a bucurat de câteva zile de ski în Federația Rusă. Acesta a postat pe pagina sa de Facebook câteva imagini de pe pârtie.

„Câteva zile superbe în Sochi. Recomand tuturor …”, a scris el.

2. Mini-vacanţă la Padova

Dodon și-a organizat o vacanță pe 3-8 martie. Acesta s-a odihnit cu soția în Italia, la staţiunea Breuil-Cervinia, aflată la altitudinea de 2.000 de metri deasupra nivelului mării. Președintele a mers la Padova pentru a se întâlni cu diaspora, însă a fost observat cu soția, un bodyguard și o familie cu copii la una dintre mesele resturantului de lux.

3. Cu soția la Verona

În luna mai, Igor Dodon și-a dus soția la Verona pentru o zi. Pe pagina sa de Facebook, Dodon și-a făcut check-in pe Aeroportul din Verona. Acesta a scris: „Cu soția, într-o foarte scurtă vizită privată de o zi, la Verona”.

4. Vara a început-o în Republica Carelia

Vara președintele a început-o cu o călătorie în Republica Carelia, Federaţia Rusă. Acesta a mers cu soția și copiii în ospeție la deputatul Dumei de Stat a Rusiei de la Partidul Rusia Dreaptă, Oleg Nilov. Dodon nu a ezitat să publice pe rețele de socializare un portret de familie în sânul naturii. 

5. Iunie în Antalya

În luna iunie, Igor Dodon a publicat pe rețele de socializare o fotografie realizată cu soția și mezinul în avion. Acesta preciza că se îndreaptă spre Antalya și că odihna în Turcia a fost oferită familiei prezidenţiale de către consulul R. Moldova în Antalya.

„Eu cred că este un lucru normal. Eu, personal, sincer vă spun, în ultimii 10 ani, probabil, în fiecare an sau peste un an am fost în Antalya, aşa ca şi mulţi moldoveni. Nu văd aici nicio problemă”, a declarat Igor Dodon într-un briefing de presă. 

6. August în Grecia

Luna august Dodon a decis să o petreacă cu familia în Grecia. Acesta a postat mai multe imagini pe pagina sa de socializare, menționând că merge pe Sfântul Munte Athos, unde „se va ruga pentru Moldova și bunăstarea poporului nostru”. 

7. Încă o dată la Soci

Igor Dodon a mai întreprins o vizită la Soci, dar deja în cadrul unor întrevederi cu oficialii. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al președintelui, Ivan Ceban, a postat mai multe fotografii pe rețelele de socializare de la plajă, parc, muzee. 

8. În noiembrie la Papa

Pe 4 noiembrie, șeful statului și-a luat copiii și soția și au mers la Roma, Italia. Pe lângă admirarea priveliștilor și arhitecturii aceștia au avut și o întâlnire cu Suveranul Pontif, Papa Francisc. Dodon a anunțat anterior că va avea întrevederi și cu diaspora moldovenească din Italia, însă în ultimul moment a anulat întâlnirea, după ce conaționalii noștrii s-au mobilizat pe rețelele de socializare și au planificat organizarea unui protest autorizat, care urmează să aibă loc duminică, la ora 10.00, în Piazza della Repubblica din Roma.

9. A pus lumânări într-o catedrală din Armenia

Efectuând o vizită oficială în Armenia, Igor și Galina Dodon au vizitat Catedrala Echmiadzin din Armenia. 

„Una dintre cele mai vechi și frumoase biserici creștine din lume, principalul locaş sfînt al Bisericii Apostolice Armene”, a scris Dodon într-o postare.

10. La concursuri cu Kirkorov

Recent, Igor Dodon a publicat  fotografii în care apare alături de soție și rude zâmbind cu artistul rus Filip Kirkorov. „L-am felicitat pe vechiul meu prieten, Artist al Poporului, Filip Kirkorov cu recordul absolut, obținerea celui de-al 22-lea premiu al acestui concurs prestigios", a scris pe Facebook Igor Dodon. 

Fiind întrebat de jurnalistă ce ar prefera să fie „președinte al Moldovei sau «rege al Rusiei»”, referindu-se la Filip Kirkorov. Igor Dodon a răspuns: „Fiecare trebuie să își facă lucrul său”.

Realitatea.md amintește că Igor Dodon a devenit președinte al Republicii Moldova în urma alegerilor din 13 noiembrie, în care a câștigat cu o diferență de circa 70 de mii de voturi. Acesta și-a exprimat deseori orientarea pro-rusă și s-a opus acțiunilor guvernării Republicii Moldova. 

Cetățenii au zis tot ce cred despre Igor Dodon: E ca Putin și Ștefan cel Mare. Face bani pentru noi! (VOX VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5480 -0.5044%
USD USD 16.9702 0.0094%
RUB RUB 0.2588 -0.0772%
RON RON 4.1895 -0.4491%
UAH UAH 0.6052 -0.3786%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile