Logo Realitatea.md

Tot ce trebuie să știi despre factura fiscală: Modul de completare și documentare a tranzacțiilor (VIDEO)

20 Octombrie 2017, 16:54 // Economie

Din data de 28 octombrie, toate entitățile economice ce dețin statut de plătitor a TVA cât și cele care nu sunt înregistrate în calitate de plătitor al TVA, care potrivit legislației în vigoare, au obligativitatea ținerii evidenței contabile, vor utiliza în procesul desfășurării activității economico-financiare formularul cu regim special factura fiscală unificată pentru documentarea atât livrărilor impozabile cu TVA, cât și celor neimpozabile, scrie Bani.md. 

Pentru a afla mai multe privind modul de completare și documentare a tranazcțiilor în baza de factură fiscală, Serviciul Fiscal de Stat a lansat un spot video: 

Embed:

Scopul acestei schimbări este de a simplifica modul de documentare a operațiunilor economice prin utilizarea unui singur document primar cu regim special pentru justificarea operațiunilor de livrare a activelor, serviciilor indiferent de faptul dacă acestea sânt impozabile cu TVA, inclusiv transportarea acestora fără trecerea dreptului de proprietate.

Astfel, a fost aprobat formularul facturii fiscale noi precum și instrucțiunea privind completarea acestuia. SFS comunică că prețul facturilor fiscale de tip nou nu se va majora comparativ cu prețul actual al facturilor și facturilor fiscale.

Totuși, entitățile economice vor avea posibilitatea de a utiliza stocurile facturilor și facturiloor executate tipografic, până la epuizarea acestora.

Seria și diapazonul de numere pentru imprimarea de sine stătător a facturilor fiscale primite până 28 octombrie 2017 se vor utiliza de entități până la epuizarea lor, strict conform destinației acestora, cu respectarea modului de completare în vigoare la momentul primirii lor.

Citeste tot despre: factura fiscală, Fisc, plăți, tranzacții
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7033 0.1113%
USD USD 16.9892 -0.0959%
RUB RUB 0.2588 1.2916%
RON RON 4.2217 0.1281%
UAH UAH 0.6076 -0.1151%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile