Logo Realitatea.md

(UPDATE) Trafic intens la punctul comun de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe. Recomandările Poliției de Frontieră

09 August 2018, 08:54 // Societate

Traficul rutier la punctul comun de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe s-a normalizat și activează în regim obișnuit, a anunțat Poliția de Frontieră.

Foto: border.gov.md

Poliția de Frontieră informează în că de la începutul acestei zile, în punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe se astestă trafic intesiv al mojloacelor de transport, timpul de așteptare ajungând până la 40 de minute.

Mai exact, de la ora 05:30 și până în prezent se menține un trafic intens de autoturisme prin acest punct comun de trecere a frontierei, astfel că, autoritățile reprezentanții autorităților de frontieră și vamale din Republica Moldova și Ucraina lucrează la capacitate maximă pentru a fluidiza traficul transfrontalier. Totodată, Poliția de Frontieră recomandă călătorilor să opteze pentru punctul de trecere Tudora-Starokazacie, care activează în regim normal.

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul ultimelor 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

- 11 persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;

- o tentativă de trecere ilegală a bunurilor peste frontieră;

- un document falsificat, prezentat la controlul de frontieră;

- trei conducători auto au încălcat regulile de transportare și exploatare a vehiculelor;

- patru persoane aflate în conflict cu legea și un mijloc de transport au fost reținute, ca urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale și internaționale.

De asemenea, Poliția de Frontieră a anunțat că doi cetățeni moldoveni au primit refuz de intrare în Federația Rusă, iar un conațional a fost deportat din Uniunea Europeană.

În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 71 398 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 35 870 a fost înregistrat pe sensul de ieșire din R. Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane 41 997 au fost cel al cetățenilor moldoveni. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 15 894 traversări. Cele mai tranzitate puncte de trecere rămân a fi PTF Leușeni – 10 984 traversări persoane și PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 10 474 traversări persoane.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.0890 -0.2117%
USD USD 17.6890 0.2232%
RUB RUB 0.2781 -0.1795%
RON RON 3.9937 -0.2971%
UAH UAH 0.7229 0.1108%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile