Logo Realitatea.md

Traficant de droguri din Chișinău, deferit justiției. Vindea heroina și amfetamina prin WhatsApp, Viber și Telegram

24 Octombrie 2018, 14:06 // Societate

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală şi a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a unui membru al unei grupări criminale - locuitor al municipiului Chișinău - specializate în circulaţia ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare.

Potrivit materialelor urmăririi penale efectuată, în comun cu ofițerii Centrului de Combatere a Crimelor Informatice al INI, inculpatul dobândea de la alți membri ai grupului criminal organizat droguri - heroină și amfetamină, împărțindu-le în doze mai mici și preambalându-le în pachețele.

După aceasta, contacta prin intermediul programelor electronice WhatsApp, Viber, Telegram persoane dependente de consumul de droguri. În urma negocierii prețului și recepționării banilor pe conturile sale bancare virtuale, inculpatul ascundea pachețelele cu droguri în locuri ferite,transmițând consumatorilor, la fel prin intermediul aplicațiilor electronice, informația despre locurile de unde puteau fi ridicate drogurile.

De la inculpat au fost achiziționate controlat mai multe cantități de droguri, iar în rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliul său, au fost depistate și ridicate substanțe stupefiante și psihotrope în proporții deosebit de mari.

În rezultatul investigațiilor paralele efectuate cu suportul angajaților Agenției pentru recuperarea bunurilor infracționale a CNA, au fost puse sub sechestru bunurile mobile și imobile ale făptuitorului, în valoare totală de peste 1 milion de lei, care urmează a fi confiscate în folosul statului.

În continuare, acțiunile inculpatului sunt investigate și sub aspectul comiterii infracțiunii de spălare de bani. În caz de condamnare, acesta riscă până la 15 ani de închisoare. Actualmente, el se află în arest preventiv.

CITEȘTE ȘI:

Și-au ispășit pedeapsa, însă nu au renunțat la vechea îndeletnicire. Un bărbat și o femeie, reținuți de poliție pentru comercializarea drogurilor (VIDEO)

Vindeau marijuana pe rețelele de socializare! Opt indivizi din Chișinău, reținuți de poliție pentru trafic de droguri în proporții deosebit de mari

El scria rețete pentru medicamente cu efect psihotrop, iar ea consuma și vindea droguri. Un bărbat și o femeie, reținuți de poliție (VIDEO)

Șase persoane, reținute de polițiștii de la Botanica! Ascundeau heroina în țevile de la bucătărie (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5034 -0.7471%
USD USD 17.2634 0.0829%
RUB RUB 0.2683 -0.8133%
RON RON 4.1053 -0.6438%
UAH UAH 0.6419 1.2780%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile