Logo Realitatea.md

Tragedie după tragedie în familia din Florești care s-a intoxicat cu ciuperci. Cel de-al doilea copil s-a stins la spital

16 Iulie 2018, 16:46 // Societate

Copilul de opt ani care s-a intoxicat cu ciuperci împreună cu toată familia s-a stins la spital, în după amiaza zilei de astăzi, 16 iulie. Asta după ce starea fetei, care era critică, s-a înrăutățit. Informația a fost confirmată pentru IPN de purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu.  

În seara zilei de 12 iulie, și fratele de patru ani al copilei a decedat intoxicat cu ciuperci, după câteva zile de comă. La spital a ajuns și mama copiilor care actualmente este internată la Spitalul „Sfântă Treime” din Chișinău. Tatăl copiilor a refuzat internarea pentru că se simțea mai bine.

Purtătoarea de cuvânt a Spitalului „Sfântă Treime”, Alina Siroșenco, a declarat că starea femeii este medie gravă, însă funcțiile organismului se restabilesc. Femeia este supusă continuu tratamentului, este conștientă, se poate deplasa și alimenta de sine stătător, dar încă nu se pot da prognoze privind externarea sa.

Amintim că patru membri ai unei familii din raionul Florești au ajuns la spital, acum o săptămână, după ce s-au intoxicat cu ciupercile pe care le-au cules din pădure. 

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, pe parcursul anului curent, au fost înregistrate 41 de cazuri de intoxicație cu ciuperci, cu implicarea a 39 bolnavi din Florești, Dondușeni, Orhei, Chișinău, dintre care șapte copii.

VEZI ȘI:

Intoxicație mortală: Un copil de doar patru ani a murit la spital după ce a mâncat ciuperci din pădure 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4419 0.0000%
USD USD 17.1324 0.0000%
RUB RUB 0.2616 0.0000%
RON RON 4.0880 0.0000%
UAH UAH 0.6344 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile