Logo Realitatea.md

Traian Băsescu, după revocarea lui Kovesi: ”Preşedintele Iohannis a ales corect”

09 Iulie 2018, 16:53 // În lume

Fostul președinte al României Traian Băsescu spune că actualul președinte Klaus Iohannis a luat decizia corectă revocând-o pe Laura Codruţa Kovesi, dar şi că, pentru a fi consecvenţi cu respectarea hotărârilor Curții Constituționale a României (CCR), Parlamentul ar trebui să devină unicameral, cu 300 de membri aleşi.

Foto simbol

”300
Preşedintele Iohannis a ales corect, punând în aplicare decizia CCR şi a revocat-o pe Laura Codruţa Koveşi.

Este acum de văzut dacă cei care îi cereau imperativ Preşedintelui Iohannis să respecte decizia CCR, sunt la rându-le dispuşi să pună în aplicare decizia CCR prin care a fost validat referendumul care reduce la 300 numărul parlamentarilor.

Hai băieţi, puţin curaj. 300

PS – România nu are în momentul de faţă mai mult de 300 de politicieni care să poată exercita cu competenţă funcţia de parlamentar”, menționează Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Presa de peste Prut scrie că procuroarea Anca Jurma va asigura conducerea interimară a Direcției Naționale Anticorupție, după ce președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de revocare din funcție a Laurei Codruța Kovesi.

Anca Jurma a îndeplinit pe parcursul a două mandate atribuțiile de procuror șef al Serviciului de cooperare internațională și programe din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, iar ulterior a fost numită consilier al procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție.

VEZI ȘI:

OFICIAL: Klaus Iohannis a fost obligat de Curtea Constituțională să o revoce pe Laura Codruța Kovesi

Klaus Iohannis, PRIMA declaraţie despre decizia Curții Constituționale privind revocarea şefei DNA: ”Voi acționa…” (VIDEO) 

România: Curtea Constituțională sesizează Comisia de la Veneţia pentru ”atacurile virulente” declanşate împotriva sa, după decizia în cazul ”Kovesi” 

UPDATE Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al DNA

UPDATE Primele declaraţii ale Laurei Codruţa Kovesi, după ce a fost revocată din funcţie: ”Corupția poate fi învinsă, nu abandonați” (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4029 0.5050%
USD USD 17.1244 -0.0455%
RUB RUB 0.2588 1.1333%
RON RON 4.0932 0.5626%
UAH UAH 0.6301 0.1590%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile