Logo Realitatea.md

Transformarea educației din Moldova începe! Aproximativ 100 de persoane au contribuit la dezvoltarea proiectului TwentyTu

19 Iunie 2018, 13:01 // Tech

Au donat mii de euro pentru transformarea educației din Moldova, deoarece consideră că este o prioritate. Susținători din țară și de peste hotare, cetățeni și companii care își doresc o economie puternică și o societate dezvoltată, contribuie la realizarea celui mai ambițios proiect nonprofit din domeniul educației – TwentyTu.

Ana Chirița, director executiv ATIC, implementator al proiectului TwentyTu: „Știam de la bun început că transformarea educației este o misiune ambițioasă, posibilă doar cu participarea întregii comunități. Și iată că TwentyTu demonstrează că se poate – cu susținerea celor care se alătură mesajului și scopului nostru putem face primii pași. Iar pentru a reuși schimbarea propusă trebuie să colectăm jumătate de milion de euro, prin care vom oferi educație în domeniile viitorului pentru circa 80.000 de elevi și 2200 de profesori. Mizăm în continuare pe susținerea voastră, puteți contribui pe platforma www.twentytu.md”.

Donație-record pentru TwentyTu

Cea mai generoasă donație de până acum pentru TwentyTu – 4580 EUR – va oferi cursuri în domeniile viitorului pentru circa 1000 de copii din țară. Vine de la Mariana Dahan, care crede în puterea transformatoare a educației, știe din proprie experiență cât este de important să ții pasul cu cerințele timpului și își dorește ca „mințile” din Moldova, cea mai importantă resursă a țării, să aibă șansa de a reuși.

Mariana Dahan, fondatoare Global Blockchain Business Council, membră a Consiliului Consultativ TwentyTu: „Școala bună și educația de calitate sunt esențiale pentru dezvoltarea ulterioară, atât personală, cât și profesională. Eu datorez totul școlii. După facultate și cele două masterate în străinătate, nu m-am oprit și am dat și la doctorat, iar la încheierea acestuia am decis să iau încă unul. Ca să reușești în viață este important să nu te oprești din a învăța ceva nou. Aceasta este viziunea mea, care coincide cu cea a proiectului TwentyTu – cel mai ambițios proiect educațional din Moldova. TwentyTu vine să completeze cunoștințele obținute de un curriculum tradițional, cu alte opțiuni și posibilități, pentru ca noua generație să fie pregătită de toate provocările tehnologice, cu ramificări sociale și economice globale.”

Companiile susțin transformarea educației din Moldova

O țară prosperă începe din școală! Iar companiile o înțeleg cel mai bine, de aceea susțin transformarea educației. Iată un top al donațiilor oferite până în prezent de companiile din Moldova.

Compania „QSystems  specializată în domeniul sistemelor bancare, care oferă soluții soft pentru automatizarea plăților populației și integrează servicii financiare, s-a alăturat transformării educației și proiectului TwentyTu. „QSystems” ce face parte din holdingulQSystems Global cu sediul la Londra  a contribuit  cu o sumă de 2000 EURO.

Donație: 2000 EUR

Mariana Chiriac, „Moldcable”: „Educația corectă și la timp este cel mai puternic instrument pentru a schimba lumea spre mai bine. MoldCable este mândru să susțină TwentyTu – proiectul viitorului!”

Donație: 1282 EUR

Andrei Grădinari, CEO, „Spooky House”: „Pentru a dezvolta un ecosistem local, este necesar să se investească în copii. Tekwill face deja multe pentru educația copiilor în domeniul Hi-Tech. Am auzit despre Tekwill Academy Kids de la Ana Chirița și mi-am dorit imediat să particip. Aportul meu este pentru a informa copiii despre tehnologiile viitorului. Chiar dacă reușim să trezim pasiunea cunoașterii într-un singur copil, voi considera contribuția mea la TwentyTu un mare succes.”

Donație: 1000 EUR

Transparență totală

Colectarea a jumătate de milion de euro de la un număr mare de susținători presupune o responsabilitate și o presiune enormă în ceea ce privește administrarea fondurilor.

De aceea, pe site-ul TwentyTu sunt disponibile în timp real toate intrările și ieșirile financiare – orice donație este vizibilă publicului, iar începând cu luna august vor putea fi urmărite și toate cheltuielile care vor fi efectuate pentru transformarea educației din Moldova. Interfața poate fi accesată la www.twentytu.md/transparenta.html.

Contribuie și tu la transformarea educației din Moldova pe www.twentytu.md!

Campania de colectare a fondurilor pentru dezvoltarea proiectului continuă, astfel toți cei care își doresc să participe la transformarea educației din Moldova pot oferi contribuții până la 22 iulie 2018.

TwentyTu – proiectul care va oferi cursuri extracurriculare gratuite în peste 10 domenii ale viitorului – a fost lansat de către Centrul de Excelență în domeniul TIC „Tekwill”, un expert recunoscut pentru inițiative educaționale de amploare. Cursurile din cadrul proiectului, precum antreprenorialul, robotica, inteligența artificială, astronomia prin VR (realitate virtuală), inteligența emoțională, matematica interactivă ș.a. sunt destinate copiilor și adolescenților. Sesiunile de instruire vor fi livrate atât online, cât și offline, în cele mai importante centre regionale ale țării.

Circa 80.000 de elevi vor deveni beneficiarii celui mai ambițios proiect de educație din Republica Moldova. De asemenea, în cadrul proiectului 2200 de profesori vor fi instruiți să predea disciplinele școlare într-un mod mai interactiv. TwentyTu se va desfășura până în anul 2022 și are ca misiune să pună în valoare capitalul uman al țării și să educe o generație cu abilități practice solicitate pe piața muncii la nivel național și global.

***

Tekwill este Centrul de Excelență al sectorului ICT din Moldova, având drept scop principal alinierea domeniului la cerințele secolului 21. Misiunea sa este de a crea legătura necesară între ceea ce se studiază în programele de educație dedicate domeniului IT și necesitățile reale ale industriei. Centrul susține dezvoltrea talentelor locale în IT, transferul de cunoștințe, promovează o mai bună înțelegere și interesul față de sectorul tehnologic și încurajează crearea comunităților digitale din Moldova.

Tekwill reprezintă un ecosistem complex, dotat cu resursele și tehnologiile necesare pentru ca oamenii să-și implementeze ideile, astfel sporind excelența în domeniile viitorului. Centrul a dezvoltat numeroase programe educaționale, care acoperă o gamă largă de subiecte/materii, de la tehnologii de bază până la cele mai actuale trenduri în domeniu, cu accent pe proiectele practice. În mai puțin de 2 ani, peste 17.000 de persoane au beneficiat de programele educative ale centrului. Tekwill a fost creat de Asociația Națională în domeniul TIC (ATIC), în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Moldova, cu suportul USAID și al Guvernului Suediei. 

Citeste tot despre: Ana Chirița, donație TwentyTu, TwentyTu
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3054 -0.4999%
USD USD 17.1322 0.0041%
RUB RUB 0.2559 -1.8788%
RON RON 4.0703 -0.4963%
UAH UAH 0.6291 -0.4904%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile