Logo Realitatea.md

Traseul Porumbrei-Cimișlia și drumul de ocolire al orașului Comrat vor fi reabilitate. Contractele au fost semnate

11 Septembrie 2018, 17:17 // Economie

Astăzi au fost semnate două contracte pentru construcția unor sectoare ale drumului național M3: Porumbrei-Cimișlia și construcția drumului de ocolire al orașului Comrat. Potrivit Ministrului Economiei și Infrastructurii, odată cu finalizarea construcției drumurilor, vor avea costuri mai mici pentru transport și termeni mai mici de realizare a comenzilor.

Foto: mei.gov.md

Contractele au fost semnate de Administrația de Stat a Drumurilor și compania ONUR Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S. din Turcia, ofertele căreia au corespuns cerințelor stabilite în documentele de licitație și care a demonstrat că deține capacitatea necesară pentru a începe și a desfășura corespunzător lucrările. În total, la licitații au fost prezentate patru oferte.

Printre lucrările ce urmează a fi executate sunt: reabilitarea și asfaltarea drumurilor, construcția sistemelor de drenaj a apelor pluviale, construcția a 14 poduri/pasaje și instalarea iluminatului stradal. Costul lucrărilor de construcție și reparație este de circa 59,4 milioane de euro.

„Sunt drumuri care fac parte din coridoarele internaționale de transport la nivel european. Odată cu construcția drumului de ocolire a orașului Comrat, va fi fluidizat traficul din localitate. Mai ales în condițiile în care, începând cu anul 2019, în regiune își va începe activitatea și o hală de producere din cadrul Zonei Economice Libere, care va angaja peste 1000 de persoane”, a subliniat Chiril Gaburici.

Contractele semnate astăzi sunt parte a Programului din Sectorul Drumurilor, realizat cu suportul financiar al Băncii Europene de Investiții. Ministrul Chiril Gaburici a mulțumit BEI pentru ajutorul acordat la modernizarea infrastructurii drumurilor din Republica Moldova.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5084 0.2400%
USD USD 17.2289 0.0720%
RUB RUB 0.2279 0.0878%
RON RON 4.2084 0.2406%
UAH UAH 0.6057 -0.0660%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile