Logo Realitatea.md

Trei evenimente sportive, două festivaluri și un yardsale! Tu unde mergi în acest WEEKEND?

14 Iulie 2017, 21:36 // Life
// Autor:  
Natalia Volontir

În acest weekend facem mult sport, participăm la jocuri intelectuale, festivaluri organizate în capitală, dar și în sudul țării, ne informăm cum să ne alimentăm copiii sănătos și ne relaxăm pe muzică hippie. Vezi zece evenimente care ne vor colora cele două zile de weekend!

Colaj realitatea.md

SÂMBĂTĂ, 15 iulie

09:30 Tur de ciclism Chișinău-Căpriana

Participanții se vor întâlni la ora 9:30, iar startul va fi la ora10:00. Traseu este Chișinău - Capriana - Chișinău, iar distanța: 70 km. Locul întâlnirii șoseaua Hîncești, 130/1, lângă Gara de Sud. Tipurile de biciclete: cursieră, MTB. Casca de protecție este un accesoriu obligatoriu!

09:30 Antrenament de alergare, Parcul Dendrarium, Chișinău

Încă un antrenament pentru cel de-al treilea Maraton Internațional Chișinău. Antrenamentul va avea loc sub supravegherea antrenorilor clubului Sporter, care, în baza nivelului de pregătire fizică și a scopurilor pe care și le-a propus fiecare participant, va determina pentru fiecare sportiv distanța traseului. În cadrul antrenamentului, sportivii vor avea ocazia să participe și la o tombolă cu premii. Antrenamentul este gratuit, dar participanții vor achita taxa de intrare pe teritoriul parcului!

10:45 Atelier de nutriție „Meniuri inteligente pentru mame conștiente”, Kentford, Chișinău

La eveniment se va discuta subiecte precum: „ce putem pregăti la dejun și cină, astfel încât meniul copilului să fie plin de nutrienți; de ce "răcesc" copiii atât de des și ce putem face ca să prevenim îmbolnăvirile frecvente; trucuri simple pentru a crea propriul „supermeniu” pentru zilele de week-end; cum răspundem la declarațiile copilului "nu-mi place sau nu vreau"; alimentele benefice pentru dezvoltarea mintală a copiilor”.

Atelierul va fi susținut de Lucia Gavriliță, fondatoarea comunității Sănătate`nverdeviu, expertă în alimentație sănătoasă, certificată de Hippocrates Health Institute, SUA. Investiția pentru participarea la eveniment este de 75 de lei, iar prețul include cheltuielile de organizare și de arendă a localului și o demonstrație de pregătire și servirea a unui smoothie delicios. E necesar să vă înscrieți la numărul 069923123.

11:00 Cupa Tricolorului „Ce? Unde? Când?”, Parcul Dendrarium, Chișinău

Pentru participare este necesar să formați o echipă de maxim 6 jucători (există posibilitatea de a avea jucători în rezervă, pentru înlocuiri între runde) şi să vă anunțați participarea, scriindu-le un mesaj organizatorilor. Va fi necesar să aveți cu voi pături, foi, stilouri.

13:00 Don't Touch Me Day II - Cactus Festival, Centrul Artico, Chișinău

Zeci de cactuși, mâncare din bucătăria Mexicană și Spaniolă, bunătăți pentru vegetarieni și vegani, înghețată și băuturi răcoritoare, activități pentru copii și maturi, ateliere de creație și multe altele, toate vă așteaptă la cea de-a doua ediție Don't Touch Me Day! Costul biletului este de 30 de lei.

13:00 Mother`s Day Chișinău 2017, Centrul Comercial Jumbo, Chișinău

Mother`s Day - un eveniment pentru mămici care promite să fie distractiv și relaxant în același timp. Organizatorii anunță un program artistic pe măsură, concursuri și cadouri pentru mămici.

17:00 Summer Sounds, Cinematograful Buiucani, Chișinău

Organizatorii vă invită să fiți parte a deschiderii sezonului, plonjând în atmosfera celebrului festival „Woodstock”, din 1969 și în cel mai hippie vibe al verii. „Vino alături de noi, familia VAN, să ne distrăm împreuna cu cele mai tari trupe autohtone, muzică bună și emoții trăite la maxim: Delirum, Ferrum, Arteli, Cosmos in Buzunar, Colibri și Hi Mum, Delta pe Obraz,precum si Catalin Caragea/Terschii/ Dorin Balan, Iana Oleinic/Vlad Pirau, Sorin Mardari și Victoria Danila”.

DUMINICĂ, 16 iulie

07:00 Ghidighici Sea Mile 2017, s. Ghidighici, mun. Chișinău

Aceasta este a cincea ediție a competiției de înot în apă deschisă pe lacul Ghidighici, Sea Mile. Cursa se va desfășura pe 4 distanțe: Fun Swim (400 metri), Sea Mile (1852 metri), Double Sea Mile (3704 metri) și Triple Sea Mile (5555 metri). 

11: 40 Festivalul „Hai la piersici”, s. Tudora, r. Ștefan Vodă

În cadrul festivalului va fi organizat un târg gastronomic, o expoziție cu lucrări ale meșterilor populari și masterclass-uri. De asemenea, veți avea ocazia să gustați și să cumpărați dulceață, jeleuri și mousse din piersici. De la ora 12:00, aici va avea loc un concert cu muzică folclorică, o tombolă cu premii, iar la ora 16:00 se va încinge hora satului. 

Pentru persoanele care vor să meargă la festival din Chișinău, costul excursiei este de 229 de lei. Prețul include transport în ambele direcții, serviciile unui ghid și o masă (plăcinte, supă de pește, compot). Plecarea din Chișinău va fi la ora 08:00, din cartierul Telecentru, Memorialul „40 de ani”.
08:00 – Plecarea de la 40ani.

13:00 Yardsale Fluturi în stomac, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, Chișinău

Organizatorii vă promit dispoziție bună, cumpărături reușite, mâncare delicioasă, muzică bună, fotografii colorate, zâmbete și prieteni noi. De asemenea, în programul acestei ediții este o expoziție impresionantă de fluturi, street-food, limonade revigorate și sangria, galerii de artă pe aleile din curtea muzeului, piese vestimentare de vânzare inclusiv de la designeri autohtoni. În același timp, vizitatorii vor putea participa la workshop-uri de împletirea coronițelor de flori, decupaj în lemn și confecționarea ierbarelor din ipsos. Pentru copii va fi amenajată o zonă specială cu bazin. Accesul la eveniment se face prin muzeu sau vivariu. Taxa de participare este de 50 de lei.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.2560 -0.3002%
USD USD 16.4677 0.2435%
RUB RUB 0.2681 -0.2604%
RON RON 4.3476 -0.3347%
UAH UAH 0.6290 0.4151%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile