Logo Realitatea.md

Trei judecători, acuzaţi de deposedare ilegală de proprietăţi. IATĂ despre cine este vorba

14 Aprilie 2014, 11:48 // Societate

Trei judecători din cadrul Curţii de Apel şi Judecătoriei Botanica sunt acuzaţi de luarea unor decizii ilegale în cadrul unui dosar privind deposedarea de proprietăţi private. Aceştia nu au ţinut cont de falsul unui document şi au emis decizii de a deposeda o companie de transport de un teren de peste un hectar, iar altul de peste 130 de metri pătraţi de pe strada Munceşti din capitală.

Foto: b365.ro

Potrivit declaraţiilor președintelui ONG-ului „Centrul de Inițiative și Monitorizare a Autorităților Publice”, Ion Dron, care este avocat în acest caz, este vorba de judecătorii Nina Cernat, Ana Gavriliţă şi Anatol Pahopol. El a spus că acest dosar s-a aflat pe rol la Curtea de Apel timp de cinci ani, timp în care lunar s-au încasat dobânzi.

„Un reprezentant al unei întreprinderi a prezentat un pretins contract de împrumut, de 4 milioane de lei. În acest caz, patru specialişti din cadrul MAI, CNA şi Ministerul Justiţiei au dispus că pretinsul contract este legal şi nu are careva aparenţe de falsificare. Experţii spun însă că peste text şi ştampila originală a fost trecut un alt text şi, respectiv, o altă ştampilă”, a declarat Ion Dron.

Directorul financiar al întrepinderii a menţionat că odată cu pronunţarea primei instanţe, din 22 mai 2009, au fost sechestrate bunurile întreprinderii care, potrivit actului falsificat, aveau o valoare de 2-3 ori mai mare, aproximativ 20 de milioane de lei. A fost pus sub sechestru întregul set de transport, aproximativ 12 autovehicule, iar în baza acestui document fals, un judecător a mai pus un sechestru şi pe un imobil”, a declarat directorul financiar.

Dezamăgit de justiţia moldovenească, directorul firmei de transport a spus că este o persoană simplă, care în vremurile grele nu a dorit să plece din ţară, ci să rămână acasă şi să dezvolte o afacere. Iniţial, când a început afacerea, el a spus că a închiriat un autobuz de la această întreprindere.

„În spatele acestui dosar ar sta soţul unei judecătoare, care are o firmă de transport. Până nu demult, în actele de decizie erau menţionaţi raportorii şi ştiai cine este autorul acestei hotărâri, iar acum nu se mai semnează şi nu se mai cunoaşte cine se face vinovat. Reforma nu înseamnă strategii şi rapoarte, iar noi nu aşteptăm reforme peste noapte, însă vrem semnale sănătoase. A venit timpul să luptăm nu cu corupţia, dar cu oameni concreţi”, a concluzionat Dron.

Întreprinderea “MILOŞ M.” furnizează servicii de transport auto: curse regulate şi internaţionale la comandă, călătorii şi excursii pentru elevi şi studenţi în ţară şi peste hotare.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3244 -0.9219%
USD USD 17.7272 -0.1538%
RUB RUB 0.2478 -1.1568%
RON RON 3.9914 -0.8890%
UAH UAH 0.6595 -0.6777%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile