Logo Realitatea.md

Trei moldoveni, prinși înarmați până-n dinți. Acum, sunt cercetați pentru braconaj (FOTO)

22 Ianuarie 2018, 12:16 // Societate

O căprioară vânată, capcane, plase, armă și muniție fără acte de deținere au fost depistate și ridicate de polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD. Pe caz, trei cetățeni moldoveni sunt documentați pentru încălcarea regimului de frontieră, cu scop de braconaj cinegetic, și deținerea ilegală a armei și munițiilor. Totul a fost consemnat la sfârșitul săptămânii trecute, în urma valorificării unor informații cu caracter operativ.

Foto: border.gov.md

În primul caz, pe direcția localităților Medveja-Podvirevca, la o distanță de aproximativ 50 de metri de la linia frontierei, polițiștii de frontieră din SPF Larga au observat o persoană ce jalona, folosind deferite capcane. La fața locului, a fost identificat cetățeanul R. Moldova de 45 de ani, locuitor al sat. Medveja, raionul Briceni.

În rezultatul chestionării persoanei, dar și reconstituirii itinerarului de deplasare al acesteia, au fost depistate două capcane artizanale deja instalate. La fel, urmare a verificării rucsacului personal au fost descoperit alte patru capcane și obiecte necesare instalării acestora.

Pe faptul celor depistate și cercetării incidentului în flagrant, de către judecătorul de instrucție a fost autorizată percheziția domiciliară. Polițiștii de frontieră au ridicat din gospodăria bărbatului două capcane cofecționate artizanal, materie primă pentru fabricarea lor, plase de pescuit de dimensiuni diferite prelucrate manual, dar și de uzină specializată, rămășite animaliere, două tuburi-cartușe pentru arme de vânătoare, 26 de cartușe cu glonț de 12.7 mm pentru arme de calibru mare, 35 de cartușe cu glonț de 7.62 mm pentru pistoale mitralieră.

În cea de-a doua reținere, ofițerii de investigație ai Direcției regionale NORD au acționat în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Ocnița. Astfel, în apropierea sat. Gîrbova, raionul Ocnița, echipa Poliției de Frontieră a somat pentru a opri în trafic un mijloc de transport de model Niva 2121, cu numere de înmatriculare moldovenești.

Conducătorul auto a evitat somarea și a pornit, în viteză, spre fâșia forestieră din apropiere, încercând să se ascundă. Deși s-a abandonat mijlocul de transport, polițiștii de frontieră au reușit să prindă două persoane, de 28 și 31 de ani, ambii domiciliați în sat. Gîrbova

La examinarea autoturismului, în portbagaj, a fost depistată o caprioară, care avea semne vizibile de penetrare a glontelui în zona abdomenului. Totodată, la circa 10 metri de locul unde a fost abandonat automobilul s-a descoperit și o armă de foc fără denumire. La cererea angajaților Poliției de Frontieră de a prezenta documentele de însoțire pentru armă și mijlocul de transport, persoanele au declarat ca nu le dețin.

Toți sunt documentați în stare de libertate. După expunerea expertului asupra bunurilor depistate, se vor stabili indicii de calificare a contravenției sau infracțiunii săvârșite.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.8632 -0.2128%
USD USD 16.7133 -0.3250%
RUB RUB 0.2963 0.4407%
RON RON 4.4757 -0.2252%
UAH UAH 0.6196 -1.0540%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile