Logo Realitatea.md

Trei polițiști, suspecți în cazul „Braguța”, eliberați din arest preventiv și plasați în arest la domiciliu (VIDEO)

22 Septembrie 2017, 13:40 // Societate

Trei polițiști, suspecți în cazul lui Andrei Braguța decedat în condiții suspecte, au fost eliberați din arest preventiv și plasați în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Judecătoria Chișinău (sediul Rîșcani) a respins astăzi, 22 septembrie, demersurile acuzatorului de stat.

Astfel, polițiștii urmează să-și ispășească măsura aplicată până pe data de 22 octombrie, până atunci, însă, procurorii care instrumentează cazul au posibilitatea să conteste hotărârea la Curtea de Apel Chișinău în termen de trei zile.

„A fost modificată măsura preventivă. Vom face cunoștință cu încheierile judecătorești. Considerăm că am adus probe suficiente, care au fost anexate la demersuri. Cred că vom contesta încheierile”, a punctat procurorul de caz, Ruslan Lupașcu.

Realitatea.md amintește că, totodată, alți 10 polițiști, angajați ai Izolatorului de detenție provizorie al Poliției Capitalei, au devenit suspecți, după ce au fost ridicate și vizionate secvențele video înregistrate de șase camere de supraveghere instalate după gratii.

Aceștia sunt cercetați în stare de libertate pentru tratamente inumane și degradante, asupra lor fiind aplicată măsura de a se prezenta obligatoriu la organele de urmărie penală.

Cazul lui Andrei Braguța a nimerit în vizorul presei, pentru că ar fi ridicat mai multe semne de întrebare decesul său. El a fost reținut, la sfârșitul lunii august, pentru depășirea limitei de viteză, iar fiindcă s-ar fi luat la harță cu inspectorii de patrulare, a fost plasat în arest preventiv. Ulterior, familia sa a aflat că acesta a decedat în penitenciar. Circumstanțele decesului la moment sunt investigate, fiind inițiată o cauză penală de către Procuratura Generală.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.3447 -0.7764%
USD USD 17.3227 -0.0923%
RUB RUB 0.3014 0.0996%
RON RON 4.4242 -0.9005%
UAH UAH 0.6518 -0.3973%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile