Logo Realitatea.md

Trei polițiști, suspecți în cazul „Braguța”, eliberați din arest preventiv și plasați în arest la domiciliu (VIDEO)

22 Septembrie 2017, 13:40 // Societate

Trei polițiști, suspecți în cazul lui Andrei Braguța decedat în condiții suspecte, au fost eliberați din arest preventiv și plasați în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Judecătoria Chișinău (sediul Rîșcani) a respins astăzi, 22 septembrie, demersurile acuzatorului de stat.

Astfel, polițiștii urmează să-și ispășească măsura aplicată până pe data de 22 octombrie, până atunci, însă, procurorii care instrumentează cazul au posibilitatea să conteste hotărârea la Curtea de Apel Chișinău în termen de trei zile.

„A fost modificată măsura preventivă. Vom face cunoștință cu încheierile judecătorești. Considerăm că am adus probe suficiente, care au fost anexate la demersuri. Cred că vom contesta încheierile”, a punctat procurorul de caz, Ruslan Lupașcu.

Realitatea.md amintește că, totodată, alți 10 polițiști, angajați ai Izolatorului de detenție provizorie al Poliției Capitalei, au devenit suspecți, după ce au fost ridicate și vizionate secvențele video înregistrate de șase camere de supraveghere instalate după gratii.

Aceștia sunt cercetați în stare de libertate pentru tratamente inumane și degradante, asupra lor fiind aplicată măsura de a se prezenta obligatoriu la organele de urmărie penală.

Cazul lui Andrei Braguța a nimerit în vizorul presei, pentru că ar fi ridicat mai multe semne de întrebare decesul său. El a fost reținut, la sfârșitul lunii august, pentru depășirea limitei de viteză, iar fiindcă s-ar fi luat la harță cu inspectorii de patrulare, a fost plasat în arest preventiv. Ulterior, familia sa a aflat că acesta a decedat în penitenciar. Circumstanțele decesului la moment sunt investigate, fiind inițiată o cauză penală de către Procuratura Generală.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5415 -1.5419%
USD USD 16.6347 -0.4703%
RUB RUB 0.2937 -0.8775%
RON RON 4.4056 -1.5662%
UAH UAH 0.6142 -0.8715%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

19 feb, 22:20 //

Foto: Publika.md Femeia înjunghiată ieri în cartierul Telecentru era interpretă și model, iar soțul ei, care și-a pus capăt zilelor, era medic stomatolog

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

20 feb, 23:10 //

Familia vedetei înjunghiată mortal de soțul său, care s-a sinucis după crimă, a făcut dezvăluiri uluitoare (FOTO)

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)