Logo Realitatea.md

Trei tineri din Chişinău, încătușați de ofițerii antidrog. Poliţia a ridicat circa un kilogram de marihuana, două grame de amfetamină, dar și alte substanțe interzise (VIDEO)

08 Noiembrie 2016, 18:17 // Societate

Trei tineri cu vârstele cuprinse între 21 ani şi 28 ani au fost încătuşaţi de către ofiţerii antidrog ai IP Botanica şi angajaţii Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău, în colaborare cu Procuratura sectorului Botanica.

Aceștia sunt bănuiţi de trafic ilicit de droguri în proporţii deosebit de mari, în special, amfetamină, pastile cu efect psihotrop, marihună şi hidroponică. 

Embed:

Forţele de ordine au desfăşurat acţiuni speciale de investigaţii timp de aproximativ două luni de zile, în contextul acumulării de probe concludente, privind activitatea grupului criminal. Astfel, poliţiştii, de comun cu procurori, i-au reţinut în timpul unor tranzacţii ilicite de substanţe narcotice, având pregătite doze de droguri pentru realizare.

Ulterior, forţele de ordine au descins percheziţii autorizate la domiciliile lor, unde au fost găsite droguri în cantităţi impunătoare, ridicând circa un kilogram de marihuană, 2 grame de amfetamină, pastile cu efect psihotrop, carduri bancare prin intermediul cărora se efectuau plăţile pentru dozele de droguri vândute, precum şi telefoane mobile cu ajutorul cărora organizau şi desfăşurau activităţile criminale.

Capul grupării s-a dovedit a fi un tânăr de 25 ani, rolul de intermediar aparținând unui locuitor al capitalei de 21 ani, care identifica potenţialii consumatori de droguri.

În prezent, bănuiţii au fost arestaţi pe un termen de 30 de zile, conform deciziei Judecătoriei sectorului Botanica, fiind cercetaţi penal pentru circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor în proporţii deosebit de mari. 

Ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2684 -0.6041%
USD USD 17.4021 -0.4331%
RUB RUB 0.2731 -0.2192%
RON RON 4.0326 -0.6186%
UAH UAH 0.7343 0.1910%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile