Logo Realitatea.md

TRIST! S-a stins din viață regizoarea Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”

12 Martie 2018, 09:32 // Life

Regizoarea Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”., Elena Fedcu, s-a stins ieri din viață. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții instituției pe pagina oficială de Facebook.  

Foto: Faceebok/Filarmonica Națională

„A plecat de lângă noi un om cât Universul - draga noastră regizoare Elena Fedcu! Cinstim cu toții memoria acestei personalități remarcabile, om de mare cultură şi valoare, promotoare neobosită a profesionalismului şi artei adevărate. Atât de specială și de dragă nouă, adio, scumpă și preaiubită - ELENA FEDCU!”, se arată în mesajul scris pe Facebook.

Elena Fedcu s-a născut la Chișinău într-o familie cu frumoase tradiții culturale. Tatăl său, Alexandru Fedco, a fost director al Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” și al Teatrului Național de Operă și Balet, fondatorul și întemeietorul celui mai grandios eveniment cultural al țării – Festivalul Internațional de Muzică MĂRTIȘOR.

Elena Fedcu a studiat la Institutul de Arte ,,G.Musicescu”, ulterior face studii postuniversitare la Academia de Arte Teatrale din Moscova, clasa profesorului I. Şaroev, recunoscut regizor de estradă și manifestări publice.

Şi-a început cariera profesională în anul 1975. A montat peste 500 de concerte pe cele mai prestigioase scene din Moldova, Rusia, Ungaria, Portugalia, Belarus. Ultima perioadă activa în calitate de regizor muzical la Filarmonica Națională, fiind totodată și conferenţiar universitar la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, catedra Regie teatru, show și manifestări publice. A educat șapte promoţii de regizori de estradă, a regizat cele mai importante concerte și manifestări cultural-artistice de importanță statală, ultimul fiind concertul de inaugurare a Festivalului Internațional de Muzică Mărțișor, ediția 2018. Din anul 2000 deţine titlul onorific de Maestru în Artă, iar din 2016 – Artist al Poporului din Republica Moldova.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5491 0.7810%
USD USD 17.2140 0.2837%
RUB RUB 0.2679 2.1739%
RON RON 4.1133 1.0316%
UAH UAH 0.6345 -0.8129%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile