Logo Realitatea.md

Trump acuză presa că se foloseşte de cazul bombelor artizanale în scop politic împotriva sa; cere pedepsirea cu maximă exigenţă a „teroristului” care a trimis bombele

28 Octombrie 2018, 09:25 // În lume

Preşedintele SUA, Donald Trump, a acuzat presa americană că se foloseşte de cazul bombelor artizanale trimise unor oponenţi ai săi pentru a marca puncte politice împotriva sa, adugând că "teroristul" responsabil pentru expedierea de bombe artizanale trebuie pedepsit cu maximă exigenţă, scrie Mediafax.

Foto: The Guardian

Trump a declarat, vineri, la un miting electoral în Charlotte, Carolina de Nord, că violenţa politică nu trebuie tolerată şi că va face tot ceea ce poate pentru a o stopa. 

Totodată, a reluat atacurile la adresa presei şi liderilor democraţi, la doar câteva ore după ce un simpatizant al său, Cesar Sayoc Jr., a fost arestat în legătură cu trimiterea de dispozitive explozive unor oponenţi ai preşedintelui.

"În ultimele ore am văzut un efort din partea mass-mediei de a folosi acţiunile sinistre ale unui individ pentru a marca puncte politice împotriva mea şi a Partidului Republican", a declarat Trump în faţa susţinătorilor săi.

Mai mulţi participanţi la mitingul din Carolina de Nord au scandat împotriva CNN, un post frecvent criticat de liderul de la Casa Albă.

"Şi joacă un rol major în ceea ce priveşte tonul", a continuat Trump după scandările împotriva CNN. "Acoperirea constant părtinitoare a mass-mediei ... şi atacurile negative nu duc decât la divizarea oamenilor şi la subminarea dezbaterilor sănătoase", a adăugat liderul SUA.

Cesar Sayoc Jr., 58 de ani, care are antecedente penale, este un susţinător fervent al preşedintelui Donald Trump şi a fost reţinut vineri dimineaţă, în apropierea vehiculului său, care era acoperit cu mesaje politice pro-Trump.

Individul a fost pus sub acuzare pentru cinci infracţiuni federale în legătură cu trimiterea de dispozitive explozive artizanale unor lideri democraţi şi altor persoane şi riscă până la 48 de ani de închisoare. În cadrul anchetei ar putea fi reţinuţi mai mulţi complici.

Dispozitive explozive au fost trimise la vila soţilor Bill şi Hillary Clinton, la biroul lui Barack Obama, reşedinţa miliardarului George Soros şi la postul de televiziune CNN. 

Preşedintele SUA a spus anterior că a auzit că suspectul în acest caz este un susţinător al său. Liderul de la Casa Albă a mai afirmat că nu îl va contacta pe predecesorul său la Casa Albă, Barack Obama, ori pe alte persoane vizate de aceste tentative de atentate.

Citeste tot despre: Cesar Sayoc, Donald Trump, pachete, presa
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4587 0.3150%
USD USD 17.1904 0.1462%
RUB RUB 0.2632 0.3814%
RON RON 4.0920 0.5084%
UAH UAH 0.6361 -0.5628%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile