Logo Realitatea.md

Trump avertizează populaţia din Florida: Irma este o furtună cu un potenţial distructiv absolut nemaivăzut

08 Septembrie 2017, 23:05 // În lume

Brock Long, administratorul Agenţiei federale pentru Situaţii de Urgenţă (FEMA) a declarat că autorităţile americane se pregătesc intens pentru a face faţă Uraganului Irma, care urmează să afecteze Florida, începând de sâmbătă.

Foto: imagine simbol

"Uraganul Irma continuă să fie o ameninţare care va devasta Statele Unite, fie Florida ori statele din sud-est", a declarat Brock Long, care a avertizat că unele zone din Florida ar putea fi afectate de pene de curent pentru mai multe zile, iar peste 100.000 de persoane ar putea avea nevoie de adăpost.

Preşedintele american, Donald Trump, a avertizat populaţia din Florida şi sud-estul Statelor Unite în legătură cu "potenţialul distructiv" al Uraganului Irma şi le-a cerut să respecte recomandările autorităţilor, transmite MediaFax.

"Aceasta este o furtună cu un potenţial distructiv absolut de nemaivăzut. Cer tuturor celor aflaţi în calea furtunii să fie vigilenţi şi să ţină cont de toate recomandările oficialilor guvernamentali şi autorităţilor din domeniul aplicării legii", a declarat Trump printr-un comunicat video.

Uraganul Irma, de categoria 5, cea mai ridicată pe scara Saffir–Simpson, a produs rafale de vânt de până la 295 km/h, devastând mai multe insule din Marea Caraibilor.

Forţa Uraganului Irma a scăzut vineri până la nivelul unei furtuni de categoria 4, şi se îndreaptă în acest moment spre sud-estul Statelor Unite.

ONU estimează că până la 37 de milioane de persoane vor fi afectate de Uraganul Irma.

Centrul Naţional pentru Uragane a emis o avertizare de "condiţii severe de uragan" pentru unele zone din Florida, începând de sâmbătă noapte.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat stare de urgenţă în Florida, Puerto Rico şi Insulele Virgine americane, iar autorităţile din Bahamas au decis să evacueze şase insule din sudul arhipelagului.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.7423 0.3843%
USD USD 16.9790 -0.3790%
RUB RUB 0.3005 -0.2986%
RON RON 4.4594 0.0718%
UAH UAH 0.5936 -0.5695%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile