Logo Realitatea.md

Trump către Kim Jong-Un: Butonul nuclear din biroul meu este „mult mai mare şi mult mai puternic”

03 Ianuarie 2018, 12:20 // În lume

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a postat miercuri, 3 ianuarie, un mesaj pe Twitter în care l-a avertizat pe Kim Jong-Un că butonul nuclear de pe biroul său este „mult mai mare și mult mai puternic” decât cel al liderului de la Phenian, relatează România TV.

Colaj: Realitatea.md/ Foto: CNN, East Asia Foundation

„Liderul Coreei de Nord Kim Jong-un tocmai a declarat că butonul nuclear se află pe biroul său în orice moment. Să îl informeze cineva din cadrul regimului său sărăcit şi înfometat că am şi eu un buton nuclear, dar este mult mai mare şi mai puternic decât al lui, iar butonul meu funcţionează”, a scris preşedintele american.

Declaraţiile lui Trump vin la două zile după ce Kim Jong-un a avertizat că armele nucleare nord-coreene pot atinge întreg teritoriul SUA.

„Întreg teritoriul Statelor Unite se află acum sub raza de acţiune a armelor noastre nucleare, iar butonul nuclear se află în permanenţă pe biroul meu. Aceasta este realitatea, nu o ameninţare”, a declarat liderul regimului de la Phenian în urmă cu două zile.

Tensiunile între Statele Unite şi Coreea de Nord s-au amplificat după o serie de teste balistice şi nucleare nord-coreene şi a unor exerciţii militare efectuate de SUA, Coreea de Sud şi Japonia.

Atât regimul Kim Jong-Un, cât şi preşedintele SUA, Donald Trump, s-au ameninţat reciproc cu distrugerea. "În Coreea de Nord există un regim depravat, o bandă de criminali. Dacă acest om al rachetelor, Kim Jong-Un, se va angaja în misiunea sinucigaşă de a ameninţa SUA, vom distruge total Coreea de Nord", a afirmat Donald Trump în discursul rostit la Adunarea Generală ONU.

Citeste tot despre: arme nucleare, Donald Trump, Kim Jong-un
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5480 -0.5044%
USD USD 16.9702 0.0094%
RUB RUB 0.2588 -0.0772%
RON RON 4.1895 -0.4491%
UAH UAH 0.6052 -0.3786%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile