Logo Realitatea.md

Trump îl invită pe Putin la Casa Albă. Şeful serviciilor de informaţii habar nu avea

20 Iulie 2018, 09:35 // În lume

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, i-a cerut consilierului său pentru securitate naţională, John Bolton, să îl invite la Washington pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat joi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, într-un mesaj postat pe reţeaua Twitter, informează Agerpres, care preia o știre a agenției Reuters.

Foto: kremlin.ru

„Preşedintele Trump i-a cerut lui @Ambjohnbolton să îl invite pe preşedintele Putin la Washington, la toamnă, iar aceste discuţii au deja loc”, a scris Sanders.

Vizita ar putea avea loc în această toamnă.

Trump afirmase, cu câteva ore mai devreme, că aşteaptă cu nerăbdare a doua întâlnire cu Putin. Despre prima, care a avut loc luni, la Helsinki, preşedintele american a afirmat că „a fost un mare succes, mai puţin pentru adevăratul duşman al poporului, Media de Fake News (ştiri false - n. red.)”. Tot prin intermediul Twitter, preşedintele american a afirmat că el şi omologul său rus ar urma să pună în aplicare „o parte din numeroasele lucruri pe care le-am discutat, între care oprirea terorismului, securitate pentru Israel, proliferarea nucleară, atacurile informatice, comerţul, Ucraina, pacea din Orientul Mijlociu, Coreea de Nord şi altele”.

Anunțul făcut de purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a luat însă prin surprindere pe toată lumea, inclusiv pe directorul național al serviciilor de informații, Dan Coats, care a aflat vestea în timp ce participa la un eveniment televizat. Deocamdată, Kremlinul nu a reacționat, dar dacă ar accepta, ar fi pentru prima dată când Vladimir Putin ar fi primit la Casa Albă într-o vizită de stat. Ultima vizită de stat a unui lider rus la Washington datează din perioada președinției lui Bill Clinton și a fost Boris Elțîn. Vladimir Putin și Dmitri Medvedev (când a fost președinte) au mai fost oaspeții Casei Albe, dar nu erau într-o vizită oficială de stat.

Citeste tot despre: Donald Trump, invitat, Rusia, SUA, Vladimir Putin
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6490 0.8256%
USD USD 17.2186 0.1763%
RUB RUB 0.2592 0.8953%
RON RON 4.2251 0.9172%
UAH UAH 0.6206 0.6324%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile