Logo Realitatea.md

(UPDATE) TULBURĂTOR! Experiența unei femei care a născut singură în toaleta Institutului Mamei și Copilului din Chișinău

03 Ianuarie 2018, 20:28 // Societate

UPDATE Administrația IMSP Institutul Mamei și Copilului s-a autosesizat în dimineața acestei zile, 3 ianuarie, pe marginea cazului mediatizat:

„Ținem să menționăm că până în prezent - în adresa IMSP Institutul Mamei și Copilului nu a parvenit nicio plângere care să facă referire la acest caz și nu a fost înregistrată nicio petiție oficială.

În același timp, date fiind detaliile relatate în material, în cadrul IMSP Institutul Mamei și Copilului a fost instituită imediat, în regim de urgență, în dimineața acestei zile, o Comisie, care urmează să stabilească exact toate circumstanțele cazului. Odată cu stabilirea acestora, toate persoanele care se pot face vinovate, care au admis încălcări ale eticii și deontologiei medicale, precum și a regulamentului de activitate a subdiviziunii, vor fi sancționate și se vor lua toate măsurile corespunzătoare în privința acestora.

Administrația Institutului Mamei și Copilului condamnă vehement orice încălcări ale protocoalelor medicale în vigoare, orice devieri de comportament admise de oricare dintre colaboratorii medicali, ce activează în cadrul instituției, calificându-le drept inadmisibile și incompatibile cu profesia de medic.

IMSP Institutul Mamei și Copilului va reveni în termeni proximi, cu informații suplimentare referitoare la concluziile Comisiei pe acest caz și măsurile întreprinse”.

O femeie a făcut publică istoria sa cutremurătoare pe un grup închis de pe una din rețelele de socializare. Aceasta a povestit cum a născut la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău (IMSP) fără a-i fi oferit vreun ajutor medical în timpul procesului.

Captură text: Dumitru Petru Sliusarenco/ Facebook

Deocamdată, conducerea Ministerului Sănătății nu a venit cu o reacție în acest sens. Postarea a fost făcută publică astăzi, 3 ianuarie, ridicând un val de indignări în mediul virtual.

Realitatea.md va urmări cazul și va reveni, ulterior, cu detalii despre soarta bebelușului și a femeii vizate.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5890 0.2097%
USD USD 17.0250 0.3229%
RUB RUB 0.2611 0.8887%
RON RON 4.1973 0.1862%
UAH UAH 0.6065 0.2148%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile