Logo Realitatea.md

Twitter refuză să cenzureze postările agresive ale lui Donald Trump. Explicația companiei

08 Ianuarie 2018, 10:28 // Tech

Rețeaua de socializare Twitter a fost foarte criticată în ultimele luni din cauza postărilor agresive și încărcate de ură ale lui Donald Trump, dar nu vor dispărea vreodată.

  1. Foto simbol: rfxt.com

Twitter este rețeaua de socializare preferată a lui Donald Trump. Președintele Statele Unite postează deseori pe contul @RealDonaldTrump și transmite mesaje care, deseori, pot fi privite ca rasiste, încărcate de viziuni extremiste sau, în cel mai bun caz, neadevărate. Dintr-un punct de vedere, este cea mai eficientă persoană din lume când vine vorba de propagarea știrilor false, scrie Playtech.

În Statele Unite au fost organizate mai multe proteste împotriva atitudinii Twitter față de contul lui Donald Trump. În urmă cu aproximativ o săptămână, pe fațada sediului Twitter a fost proiectat mesajul ”@Jack [Jack Dorsey – Fondatorul și CEO-ul Twitter] este complice lui @RealDonaldTrump”.

Presiunea crescută pe rețeaua de socializare a forțat directorii companiei americane să posteze o explicație detaliată pe blogul oficial.  În respectiva postare, se explică foarte clar faptul că nu vor dispărea niciodată conturile unor președinți de state, chiar dacă nu se menționează în mod expre numele lui Trump. ”Blocarea unui lider mondial pe Twitter sau ștergerea tweet-urilor controversate ar ascunde informații importante pe care oamenii ar trebui să le poată vedea și dezbate. De asemenea, nu ar pune respectivul lider pe modul silențios, dar ar afecta cu siguranță discuțiile necesare în jurul cuvintelor și acțiunilor lui.” Argumentul are legătură cu faptul că acele postări sunt de fapt știri și merită să fie disponibile publicului larg.

Ca o notă de subsol, cei de la Twitter au ținut să menționeze că vor analiza atent tweet-urile liderilor de state și se vor asigura că sunt în conformitate cu termenii și condițiile de utilizare ale platformei. 

(click pentru a mări imaginea)

CITEȘTE ȘI:

Trump către Kim Jong-Un: Butonul nuclear din biroul meu este „mult mai mare şi mult mai puternic”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1377 0.0278%
USD USD 16.5266 0.2451%
RUB RUB 0.2633 -1.6069%
RON RON 4.3282 0.0439%
UAH UAH 0.6304 0.1112%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
10 apr, 17:32 //

Foto: captură YouTube Un bărbat din Canada și-a dus Mercedesul la service și a uitat camera de filmat deschisă. Ce a descoperit (VIDEO)

02 apr, 11:54 //

Replici de la ședința Primăriei: „Să nu-mi citiți aici lecții despre cum oamenii trebuie să se roage la morminte” (VIDEO)

20 apr, 12:36 //

UPDATE Incendiul de pe strada Academiei din cartierul Telecentru a fost LOCALIZAT! (FOTO/VIDEO)

20 apr, 13:33 //

UPDATE: Incendiul de la Complexul „Lunedor” a fost lichidat. Cauzele producerii incidentului urmează a fi stabilite (FOTO/LIVE)

20 apr, 07:45 //

NO COMMENT! Vladimir Voronin, despre Ion Ceban: „Specialitatea lui e magafonul. În afară de bâl-bâl-bâl nu știe nimic” (VIDEO)

23 apr, 07:05 //

Foto: telemundonuevainglaterra.com HOROSCOP 23 - 29 aprilie: Două zodii vor da lovitura în ultima săptămână din aprilie. Viața li se schimbă radical

06 apr, 14:00 //

Foto: Panilino/ Facebook Directorul „Panilino”, după perchezițiile Poliției Capitalei: Scopul a fost să ne distrugă, să nu mai vindem nici pască, nici cozonac...” (VIDEO)

19 apr, 09:34 //

Foto: PCCOCS UPDATE: Salarii în plic și meciuri trucate! Personalul clubului FC Dacia Chișinău și fotbaliștii, audiați după perchezițiile PCCOCS și INI (FOTO)

28 mar, 11:03 //

Foto simbol Flux de demisii la CNA! Bogdan Zumbreanu: „Regret că pleacă angajați cu o bogată experiență”. Explicația!

05 apr, 17:15 //

Foto: BBC Răsunător! Iulia Skripal a făcut prima declarație după ce a ieșit din comă. Cum a reacționat când a fost întrebată despre otrăvirea cu „Novichok”