Logo Realitatea.md

Uber, interzis în unul dintre cele mai mari orașe europene

22 Septembrie 2017, 16:29 // Tech

Compania de ride-sharing Uber este, momentan, cea mai mare aplicație de ride-sharing din lume, iar în Marea Britanie, peste 40.000 de șoferi folosesc acest serviciu numai în Londra. Începând de astăzi, însă, putem vorbi la trecut despre serviciul din capitala engleză, deoarece Transport for London a luat decizia de a nu oferi o licență de operator privat companiei. Uber are deja o licență, care va expira în data de 30 septembrie și care nu va fi reînnoită, conform deciziei de astăzi.

Foto: Florida Politics

Cei de la Transport for London spun că siguranța pasagerilor este deosebit de importantă, iar operatorii privați trebuie să îndeplinească standarde riguroase. De asemenea, cei de la TfL trebuie să fie satisfăcuți de capacitatea operatorului privat de a deține o astfel de licență de transport. Cu toate acestea, TfL a ajuns la concluzia că Uber Londra nu îndeplinește standardele necesare pentru a putea deține o asemenea licență, scrie Playtech.

Transport for London motivează decizia de a nu oferi o licență de operator privat către Uber, atingând mai multe puncte-cheie. Astfel, metodele de raportare a incidentelor ilegale, metodele de eliberare a certificatelor medicale pentru șoferi, metodele de verificare pentru Enhanced Disclosure and Barring Service, dar și folosirea Greyball, pentru a preveni organelor de reglementare să acceseze întreaga aplicație sunt factorii care au convins TfL să nu ofere o licență de operator privat către Uber.

Compania poate ataca decizia în 21 de zile de la data comunicării acesteia, iar Uber va putea continua să opereze în Londra până ce toate căile de atac ale deciziei sunt epuizate, sau până ce aceasta este modificată.

Citeste tot despre: Londra, Marea Britanie, uber, Uber taxi
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5415 -1.5419%
USD USD 16.6347 -0.4703%
RUB RUB 0.2937 -0.8775%
RON RON 4.4056 -1.5662%
UAH UAH 0.6142 -0.8715%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile