Logo Realitatea.md

Ucraina îi promite Republicii Moldova ajutor în recuperarea Transnistriei. Ministrul Apărării Poltorak: „Vom face tot posibilul...”

11 Iunie 2018, 17:51 // Politica

Ucraina va face tot posibilul pentru restabilirea integrității Republicii Moldova prin recuperarea teritoriului din stânga Nistrului. Despre aceasta a vorbit astăzi, ministrul Apărării al Ucrainei, Stepan Poltorak, în cadrul întrevederii cu ministrul Apărării al Republicii Moldova, Eugen Sturza.

Foto: Unian.ua

„Ucraina are o poziție clară, care se bazează pe principiile de respectare a integrității și suveranității Republicii Moldova. Transnistria este parte integrantă a Moldovei”, a declarat Stepan Poltorak.

Potrivit Ministerului Apărării al Ucrainei, acesta a subliniat că Ucraina susține cursul militar-politic comun de integrarea europeană și euro-atlantică și va dezvolta pe principiul avantajului reciproc forțele ucrainene armate la standardele NATO: „O astfel de abordare de prietenie, înțelegere reciprocă și sprijin va fi întotdeauna în centrul relațiilor dintre Ucraina și Republica Moldova în domeniul apărării”, a menționat Poltorak.

Totodată, Eugen Sturza a subliniat că Ucraina mereu poate conta pe ajutorul din partea Republicii Moldova.

„Moldova ca nimeni altul înțelege cu ce probleme se confruntă Ucraina și pledează pentru o rezolvare a crizei, păstrarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei. Puteți conta întotdeauna pe sprijinul nostru, așa cum și Moldova întotdeauna știe că se poate baza pe susținerea Ucrainei”, a declarat Sturza.

Realitatea.md amintește că cei doi miniștri urmau să abordeze subiecte referitoare la cooperarea moldo-ucraineană în domeniul apărării, provocările de securitate din regiune, și situația politica din Europa de Est. Vizita lui Eugen Sturza la Odessa are loc la invitația ministrului ucrainean al Apărării, Stepan Poltorak.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6067 -0.4903%
USD USD 16.9747 -0.0853%
RUB RUB 0.2589 0.0386%
RON RON 4.2017 -0.4737%
UAH UAH 0.6081 0.0823%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile