Logo Realitatea.md

Ulianovschi, despre deschiderea ambasadei R. Moldova în Irlanda. Este un pas mult așteptat de către cetățenii moldoveni

20 Noiembrie 2018, 11:50 // Actualitate

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, și ambasadorul Irlandei în Republica Moldova, cu reședința la București, Derek Feely, au salutat deciziile guvernelor de la Chișinău și de la Dublin de deschidere a reprezentanțelor diplomatice în cele două capitale.

Foto: mfa.gov.md

Potrivit oficialilor, deschiderea ambasadelor va permite nu doar intensificarea dialogului politic, relațiilor comercial-economice, culturale sau de alt ordin, dar și stabilirea unui contact direct cu diaspora și va soluționa problemele consulare ale cetățenilor.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene a declarat că deschiderea ambasadei va facilita implicarea diasporei în promovarea țării noastre în Irlanda.

Deschiderea Ambasadei Republicii Moldova în Irlanda este un pas mult așteptat de către cetățenii moldoveni, care se află pe teritoriul acestui stat. Ne dorim o apropiere mai mare de cetățenii din diasporă, prin oferirea asistenței consulare de calitate și implicarea activă a membrilor diasporei în proiecte de promovare a imaginii țării noastre în Irlanda", a declarat Tudor Ulianovschi.

Ambasadorul Feely a subliniat importanța intensificării relațiile moldo – irlandeze, inaugurarea Ambasadei Republicii Moldova la Dublin și a Consulatului Onorific al Irlandei la Chișinău.

Ministrul Afacerilor Externe a apreciat contribuția constantă a Republicii Irlanda la dezvoltarea țării noastre, prin intermediul proiectelor de asistență socială și umanitară. Deschiderea consulatului Irlandei la Chișinău va fortifica susținerea din partea poporului irlandez și va contribui la diversificarea cooperării bilaterale. Acesta va mai permite facilitarea contactelor între reprezentanții mediului de afaceri, va atrage investiții și va familiariza antreprenorii irlandezi cu potențialul economic al Republicii Moldova.

Ambasada Moldovei în Irlanda va fi deschisă la începutul anului 2019.

 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0787 -0.0383%
USD USD 18.0329 0.2663%
RUB RUB 0.2785 -0.6067%
RON RON 4.2187 0.0166%
UAH UAH 0.6843 0.0585%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile