Logo Realitatea.md

ULTIMA ORĂ! Viceprimarul orașului Bălți Igor Șeremet și-a anunțat demisia! Motivul - nemulțumirea lui Renato Usatîi (VIDEO)

02 Ianuarie 2018, 09:20 // Actualitate

Viceprimarul orașului Bălți Igor Șeremet și-a anunțat demisia cu puțin timp în urmă. Acesta a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care spune că pleacă de la Primăria municipiului Bălți. Potrivit declarațiilor lui Igor Șeremet, motivul demisiei sale este că primarul de Bălți, Renato Usatîi, care s-ar afla în Federația Rusă, a fost nemulțumit de faptul că acesta a admis ca problema cu deșeurile din oraș să fie rezolvată cu implicarea Guvernului. 

Captură video

În mesajul său, Șeremet explică poziția sa cu privire la „criza deșeurilor” din Bălți și spune că a încercat, „prin căi diplomatice”, să soluționeze problema cu agentul economic în concesiunea căruia se afla serviciul de colectare și evacuare a deșeurilor și, ulterior, a anunțat autoritățile centrale despre situația creată.

Șeremet spune că Usatîi a venit cu mai multe acuzații publice la adresa sa, spunând că are mai multe rezerve în privința lui.

„Vreau să comunic deschis că, solicitarea de implicare a Guvernului a fost una regulamentară și legală, iar avantajul principal este că Guvernul știe despre problemele create de posesorii poligonului de colectare a deșeurilor. Nu calific această implicare a Guvernului ca o incapacitate a administrației publice de a soluționa problemele de așa natură”, a declarat Igor Șeremet. 

Amintim că, problema cu evacuarea deșeurilor din Bălți s-a acutizat în toamna acestui an. Încă din luna noiembrie agentul economic în cocesiunea căruia se afla acest serviciu a anunțat că va suspenda contractul de pe 1 ianuarie 2018. Acest lucru a fost realizat la începutul lunii decembrie, iar de atunci, preț de câteva săptămâni, orașul s-a înecat în gunoi, la propriu. Antreprenorul, care a încetat să mai presteze serviciile, spunând că este presat de autoritățile municipale, și-a retras și tehnica de evacuare a gunoiului. Serviciul a fost preluat de subdiviziunile Primăriei Bălți, însă acestea nu făceau față volumului mare de deșeuri. 

În ajun de sărbători, în urma unei ședințe a Comisiei pentru Situații Excepționale, a fost luată decizia ca să fie trimise autospeciale din Chișinău, pentru a evacua deșeurile din Bălți.

Igor Șeremet este avocat de profesie și a fost propus la funcția de viceprimar de Bălți de către Renato Usatîi, în anul 2015. În ultimele luni, de când Usatîi s-a refugiat la Moscova, Șeremet a exercitat funcția de primar interimar al municipiului Bălți. 

După ce și-a anunțat demisia, Igor Șeremet a spus că va reveni la activitatea sa de avocat.

Amintim că, la finele lunii decembrie și Serghei Pcela, şeful Direcţiei Reparaţie şi Construcţie Drumuri din Bălţi, și-a dat demisia. Decizia a fost luată, de asemenea, după scandalul privind evacuarea deșeurilor din Bălți. Acesta îl acuză într-o scrisoare pe Renato Usatîi de faptul că problema a apărut din cauza ”luptei politice” a primarului, care ”conduce” orașul prin intermediul aplicației Skype. 

Vezi și:

„Marea curățenie” din Bălți a luat sfârșit. Circa două mii de tone de deșeuri au fost evacuate din municipiu

Orașul Bălți, plin de gunoi, în ajun de sărbători! Medicul-șef sanitar al municipiului: „Problema e destul de serioasă! Am sesizat Primăria” (FOTO)

Bălțenii ar putea să intre în noul an cu gunoiul sub ferestre din cauza lipsei de dialog dintre Primăria Bălți, Primăria Biliceni și agentul economic

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5480 0.0000%
USD USD 16.9702 0.0000%
RUB RUB 0.2588 0.0000%
RON RON 4.1895 0.0000%
UAH UAH 0.6052 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile