Logo Realitatea.md

ULTIMA ORĂ! Vitalie Rotaru, fost președinte de Criuleni, a fost reținut pentru 72 de ore! A încercat să se arunce de la etaj și să amenințe ofițerii CNA cu pistolul - VIDEO

13 Aprilie 2017, 12:04 // Actualitate

UPDATE (14:30) Ex-președintelui raionului Criuleni, Vitalie Rotaru, a fost reținut pentru 72 de ore. Acesta urmează să fie escortat la CNA.

Ofițerii CNA și procurorii anticorupție urmau să efectueze percheziții, în dimineața acestei zile, la domiciliul ex-președintelui raionului Criuleni, Vitalie Rotaru, vizat într-un dosar de corupție. Acesta, însă, a amenințat cu un pistol și a avertizat că se aruncă de la etaj.

Embed:

Sursa video: Rosian Vasiloi

Contactată de Realitatea.md, Angela Starinschi, ofițerul de presă al CNA, a declarat că în momentul în care ofițerii CNA și procurorii anticorupție au încercat să intre, Vitalie Rotaru s-a opus. „Anchetatorii au luat măsuri speciale, având în vedere faptul că există informația că ar deține și o armă. În cele din urmă, ofițerii au reușit să intre și să-l rețină în timp ce se afla pe balcon și amenința că se aruncă de acolo”, a precizat aceasta.

La fața locului, au fost chemate mai multe forțe speciale, astfel încât să fie prevenit orice pericol.

Realitatea.md amintește că Vitalie Rotaru a deținut mandatul de președinte al raionului Criuleni până în anul 2015. Acesta, anterior, a ajuns în vizorul presei după ce, la 31 august 2014, prezent la inaugurarea unui monument al domnitorului Ștefan cel Mare, nu a fost capabil să țină un discurs

Ulterior, Rotaru a fost filmat într-un club de noapte din capitală în timp ce dormea pe un fotoliu, cu burta goală. În noiembrie 2014, fostul președinte al raionului Criuleni a fost decorat cu ordinul bisericesc "Sf. Ștefan cel Mare, gr. II", de către Înalt Preasfințitul Mitropolitul Vladimir. Distincţia i-a fost oferită "pentru munca asiduă depusă împreună cu colegii săi, la edificarea monumentului domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, în orașul Criuleni".

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4820 -0.1316%
USD USD 16.6691 0.1009%
RUB RUB 0.2936 -0.1361%
RON RON 4.4005 0.0114%
UAH UAH 0.6156 -0.1946%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile