Logo Realitatea.md Logo Realitatea.md RU

ULTIMA ORĂ! Vitalie Rotaru, fost președinte de Criuleni, a fost reținut pentru 72 de ore! A încercat să se arunce de la etaj și să amenințe ofițerii CNA cu pistolul - VIDEO

13 Aprilie 2017, 12:04 // Actualitate

UPDATE (14:30) Ex-președintelui raionului Criuleni, Vitalie Rotaru, a fost reținut pentru 72 de ore. Acesta urmează să fie escortat la CNA.

Ofițerii CNA și procurorii anticorupție urmau să efectueze percheziții, în dimineața acestei zile, la domiciliul ex-președintelui raionului Criuleni, Vitalie Rotaru, vizat într-un dosar de corupție. Acesta, însă, a amenințat cu un pistol și a avertizat că se aruncă de la etaj.

Embed:

Sursa video: Rosian Vasiloi

Contactată de Realitatea.md, Angela Starinschi, ofițerul de presă al CNA, a declarat că în momentul în care ofițerii CNA și procurorii anticorupție au încercat să intre, Vitalie Rotaru s-a opus. „Anchetatorii au luat măsuri speciale, având în vedere faptul că există informația că ar deține și o armă. În cele din urmă, ofițerii au reușit să intre și să-l rețină în timp ce se afla pe balcon și amenința că se aruncă de acolo”, a precizat aceasta.

La fața locului, au fost chemate mai multe forțe speciale, astfel încât să fie prevenit orice pericol.

Realitatea.md amintește că Vitalie Rotaru a deținut mandatul de președinte al raionului Criuleni până în anul 2015. Acesta, anterior, a ajuns în vizorul presei după ce, la 31 august 2014, prezent la inaugurarea unui monument al domnitorului Ștefan cel Mare, nu a fost capabil să țină un discurs

Ulterior, Rotaru a fost filmat într-un club de noapte din capitală în timp ce dormea pe un fotoliu, cu burta goală. În noiembrie 2014, fostul președinte al raionului Criuleni a fost decorat cu ordinul bisericesc "Sf. Ștefan cel Mare, gr. II", de către Înalt Preasfințitul Mitropolitul Vladimir. Distincţia i-a fost oferită "pentru munca asiduă depusă împreună cu colegii săi, la edificarea monumentului domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, în orașul Criuleni".

  Realitatea TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5681 0.6090%
USD USD 18.2624 -0.2496%
RUB RUB 0.3098 0.9121%
RON RON 4.5060 0.7535%
UAH UAH 0.7003 -0.4124%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile