Logo Realitatea.md

ULTIMA ORĂ! Un susținător al lui Renato Usatîi și-a dat demisia: ”Orașul nu poate fi condus prin Skype” (DOC/VIDEO)

29 Decembrie 2017, 14:58 // Actualitate

Serghei Pcela, şeful Direcţiei Reparaţie şi Construcţie Drumuri din Bălţi, și-a dat demisia. Decizia a fost luată după scandalul privind evacuarea deșeurilor din Bălți. Acesta îl acuză într-o scrisoare pe Renato Usatîi de faptul că problema a apărut din cauza ”luptei politice” a primarului, care ”conduce” orașul prin intermediul aplicației Skype. 

”Criza gunoiului a arătat de fapt cum poate să ajungă mun. Bălți dacă se continua acest model de management prin Skype și indicații eronate, care nu au nicio legătură cu realitatea din oraș. Renato Usatîi vede de la Moscova lucrurile doar politica, dar noi din oraș, vedem realitatea cu care se confruntă oamenii din oraș. Renato Usatîi este obsedat de războiul lui cu politicienii de la Chișinău și trage și Bălțiul în acest război. Bălțiul nu poate fi condus prin Skype”, scrie Serghei Pcela într-un document ajuns la adresa redacției Realitatea.md.

Potrivit acestuia, ”Bălțiul este orașul cetățenilor care plătesc taxe și vor să fie respectați”.

De asemenea, Serghei Pcela susține că pe oameni îi interesează de fapt situația din oraș, și nu luptele politice.  

”Criza gunoiului a avut un substrat politic, nu am fi ajuns la asta dacă dacă în spate nu era în lupta politică a lui Renato Usatîi cu cei care au colectat gunoiul. Pe oameni însă îi interesează să fie curat în oraș, nu luptele politice. Demisionez din funcție pentru a nu fi parte la dezastrul care urmează, pentru a nu fi parte parte la aceste lupte politice. Am reușit să administrez criza gunoiului, cu toate piedicile pe care le-am avut, dar nu am cum de unul singur să eliberez orașul din această bătălie politică în care este folosit de Renato Usatîi și echipa lui de consilieri. O să vină timpul când toată lumea va înțelege ce fac greșit acești oameni în Bălți, dar, din păcate, cred că va fi prea târziu, va fi mult de reparat după distrugerile care urmează”.

(click pentru a mări imaginea)

Menționăm că după ce compania contractată a încetat să mai colecteze gunoiul din mun. Bălți, din cauza presiunilor primarului, Consiliul municipal a decis ca de acest lucru să se ocupe Direcția Reparații Drumuri.

Amintim că ieri, premierul Pavel Filip a convocat o ședință specială pe tema crizei deșeurilor menajere din Bălți. Mai multe autospeciale, însoțite de mașini de poliție și mașini cu trupe de carabinieri, s-au îndreptat spre Bălți. Prim-ministrul a cerut ca timp de trei zile, orașul să fie curățat de gunoi, astfel încât locuitorii să poată întâmpina Anul Nou ”așa cum se cuvine”. 

Mai târziu, primarul fugar Renato Usatîi a intervenit în cadrul unei transmisiuni în direct pe pagina sa de Facebook și s-a adresat Consiliului Municipal Bălți (CMB), unde „Partidul Nostru” deține majoritatea, să inițieze procedura de convocare a unui referendum local pentru demiterea sa din funcție. Renato Usatîi a spus că este gata să demisioneze și să compenseze din banii proprii costurile unui eventual referendum. 

CITEȘTE ȘI: 

Usatîi este gata să demisioneze și cheamă locuitorii mun. Bălți la referendum (VIDEO)

Filip curăță orașul lui Usatîi. Autospecialele au pornit spre mun. Bălți în această dimineață (FOTO)

Orașul Bălți, plin de gunoi, în ajun de sărbători! Medicul-șef sanitar al municipiului: „Problema e destul de serioasă! Am sesizat Primăria” (FOTO)

Bălțenii ar putea să intre în noul an cu gunoiul sub ferestre din cauza lipsei de dialog dintre Primăria Bălți, Primăria Biliceni și agentul economic 

Să înceapă marea curățenie! Autospecialele trimise de Pavel Filip au ajuns la Bălți (FOTO/VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4404 -0.3802%
USD USD 17.5494 0.3029%
RUB RUB 0.2654 0.7211%
RON RON 4.1118 -0.4720%
UAH UAH 0.6979 0.6054%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile