Logo Realitatea.md

ULTIMA ORĂ! Vlad Filat și Ilan Şor, audiați în cazul BEM

21 Iulie 2015, 16:49 // Actualitate

Fostul prim-ministru, deputatul Vlad Filat şi fostul preşedinte al Consiliului de administraţie al Băncii de Economii Ilan Şor au fost citaţi şi audiaţi astăzi de procurorii anticorupţie în cadrul investigaţiei extinse pe cazul BEM. 

colaj: Realitatea.md

Potrivit Procuraturii Generale, ambii au fost citaţi pentru a da depoziţii în dosarul devalizării Băncii de Economii.

Tot pentru astăzi a fost citată şi fostul premier Zinaida Greceanîi. Aceasta însă nu s-a prezentat pe motiv că s-ar afla peste hotarele ţării.

Menționăm că Ilan Shor este bănuit într-un dosar privind Banca de Economii și Banca Socială. Asta după ce ofițerii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul și la sediul firmelor lui Ilan Shor în legătură cu creditele neperformante acordate de Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. 

Amintim că ieri, 20 iulie, deputatul Vladimir Plahotniuc a fost citat şi audiat de procurorii anticorupţie în dosarul Băncii de Economii. Tot pentru ieri a fost citat şi deputatul Igor Dodon care însă nu s-a prezentat, din motiv că s-ar afla în afara țării. 

Săptămâna trecută, foştii prim-miniştri ai Republicii Moldova Iurie Leancă şi Chiril Gaburici, precum şi ex-preşedintele Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă au fost audiaţi în dosarul BEM.

De asemenea, au fost audiaţi şi viceguvernatorul Băncii Naţionale, Ion Sturzu, ministrul Finanţelor, Anatol Arapu, preşedintele Comisiei de anchetă privind situaţia din sistemul financiar-bancar, Marcel Răducan, actualul ministru al Justiţiei Vladimir Grosu, vicepreşedintele Parlamentului Liliana Palihovici, deputatul Oleg Reidman, fostul ministru al Finanţelor, Veaceslav Negruţa, precum şi fostul şef al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, Artur Gherman.

În prezent, directorul adjunct al Agenţiei Proprietăţii Publice şi fostul viceministru al Economiei sunt recunoscuţi în calitate de bănuiţi în dosarul BEM. Aceştia sunt suspectaţi de neglijenţă în serviciu, exprimată prin îndeplinirea necorespunzătoare a atribuţiilor pe parcursul perioadei iulie-august 2013, care a generat pierderea pachetului majoritar de acţiuni al statului în Banca de Economii.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4425 -1.2013%
USD USD 16.5518 -0.3846%
RUB RUB 0.2245 -0.7077%
RON RON 4.0207 -1.1967%
UAH UAH 0.5998 -0.0333%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile