Logo Realitatea.md

Ultimatumul liberalilor! Vor colecta semnături pentru Unire, dacă Parlamentul nu va adopta Declarația de Unire pe 27 martie (FOTO/VIDEO)

13 Martie 2018, 14:36 // Politica

Partidul Liberal i-a cerut Parlamentului să adopte Declarația de Unire cu România pe 27 martie, când se împlinesc 100 de ani de la Unirea Basarbaiei cu România. În cazul în care Parlamentul nu va satisface cerințele liberalilor și nu va include subiectul pe ordinea de zi, reprezentanții PL-ului au declarat că vor începe să colecteze semnături în acest sens de la cetățeni.

„Constatăm că voturile încredințate PL-ului de la cetățeni în alegerile Parlamentare au fost voturi pentru Unirea cu România, având în vedere că senatul SUA prin rezoluție recomandă Guvernului său să susțină eforturile Republicii Moldova de a se uni cu România, în numele membrilor Partidului Liberal, cât și a celor care s-au sacrificat pentru idealul unirii Basarabiei cu România, Consiliul Republican al Partidului Liberal hotărăște: recomandarea deputaților din Partidul Liberal din Parlament să înregistreze Declarația de Unire cu România, să solicite Parlamentului Republicii Moldova să se convoace într-o ședință solemnă pe data de 27 martie, pentru că se împlinesc 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, și să adopte Declarația de Unire a Republicii Moldova cu România ca unica soluție de restabilire a adevărului istoric de aderare la UE și de integrare în NATO pentru asigurarea libertății, bunăstării populației din stânga Prutului”, a declarat Mihai Ghimpu în cadrul unei conferințe de presă.  

Acesta a subliniat că în cazul în care Parlamentul va respinge examinarea și adoptarea Declarației de Unire a Republicii Moldova cu România, biroul politic al Partidului Liberal se obligă să organizeze colectarea semnăturilor de la cetățeni pentru a realiza dezideratul Unirii.

Totodată, o Declarație de Unire a Republicii Moldova cu România a fost semnată de membrii Consiliului Republican al Partidului Liberal.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6453 0.0000%
USD USD 17.2668 0.0000%
RUB RUB 0.2598 0.0000%
RON RON 4.2218 0.0000%
UAH UAH 0.6211 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile