Logo Realitatea.md

Un agent economic din Bălți comercializa bere în baza unei promoții inexistente! A ajuns pe mâna inspectorilor pentru Protecția Consumatorilor

13 Iunie 2018, 22:25 // Economie

Autoritatea abilitată cu funcții de protecție a consumatorilor a fost sesizată în perioada precedentă cu privire la utilizarea unor practici înșelătoare de către un agent economic ce comercializa bere. Individul utiliza cupoane de reducere la procurarea berii, însă promoția era inexistentă. În acest context, Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței atenționează consumatorii cu privire la informarea și verificarea minuțioasă a ofertelor plasate pe piață, mai ales dacă acestea implică ulterior o tranzacție, nerespectarea condițiilor de prezentare a ofertelor de către agenți economici fiind susceptibilă pentru sancțiuni.

De asemenea, cele mai recente petiții parvenite în adresa Agenției vizează serviciile operatorilor de telefonie mobilă, consumatorii declarându-se nesatisfăcuți de raportul preț-calitate în cadrul prestării serviciului internet.

Mai mult, cetățenii s-au adresat autorității cu problema utilizării serviciilor necorespunzătoare la o curățătorie chimică, nerespectarea programului de muncă de către un vânzător de produse lactate, necorespunderea taxei de intrare în cadrul Grădinii Botanica, bilete necorespunzătoare la un meci de fotbal comercializate cu același date, precum și produse neconforme: produs din aur neconform și încălțăminte returnată comerciantului din cauza defectelor.

În perioada 4 -8 iunie, Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței a înregistrat 21 de reclamații.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 18.9987 0.4664%
USD USD 16.6839 0.2723%
RUB RUB 0.2474 -0.3223%
RON RON 4.0796 0.5422%
UAH UAH 0.6009 0.3339%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
30 iul, 17:46 //

UPDATE: CNA și PA au găsit noi sume colosale, pe lângă cele din birou, acasă la șeful de secție de la CRDM reținut în dosarul „tomografiei” (FOTO)

02 aug, 13:38 //

Jucării, fotografii 18+, prezervative! Ce au găsit acasă la avocatul din Chișinău învinuit de trafic de copii (VIDEO)

07 aug, 07:01 //

Foto: captura video (video) Marina Tauber, primarul comunei Jora de Mijloc, filmată în timp ce agresează cu mătura un jurnalist ”Radio Orhei”

31 iul, 14:50 //

Foto: zdg.md Milioane de lei în birou și la bancă, dar... Casa modestă în care locuiește medicul șef din dosarul „tomografiei” (FOTO)

08 aug, 11:12 //

Grupare criminală, dirijată de un fost angajat al poliției, deconspirată. PCCOCS și INI au oferit detalii „din culise” (VIDEO)

26 iul, 11:30 //

Foto simbol: anta.gov.md UPDATE: Descinderi matinale PA+CNA, prin Chișinău: În total, pe dosar, sunt 10 persoane bănuite. DETALII!

26 iul, 08:08 //

Jizdan, la cros cu noaptea-n cap! Ministrul de Interne a dat live pe Facebook de pe terenul de sport (VIDEO)

01 aug, 15:14 //

Filip vrea ”capul” șefilor de la PTF și Vama Leușeni: Decizia, luată în urma unor vizite inopinate (VIDEO)

30 iul, 13:53 //

Foto: Facebook/Igor Dodon Ce a răspuns Dodon când a fost întrebat de unde a luat bani pentru monumentul instalat în Rusia, în semn de prietenie dintre Petru I și Dimitrie Cantemir (FOTO)

31 iul, 10:07 //

Interceptările AUDIO dintre doi suspecți din dosarul „Tomografiei”: „E cam tâmpită! Poate o fac oficial? Cum credeți, e periculoasă?..” (AUDIO)