Logo Realitatea.md

Un bărbat, declarat mort de trei medici, a început să sforăie înainte de autopsie

11 Ianuarie 2018, 14:25 // Life

Un bărbat din Spania, declarat decedat de trei medici, a început să sforăie, în timp ce era pregătit pentru autopsie.

Foto: elbalad.news

Gonzalo Montoya Jimenez, un deținut dintr-o închisoare din Asturias, în nordul Spaniei, a fost transportat la morga unui spital, după ce a fost găsit întins, fără suflare, în celula lui, potrivit presei spaniole.

Familia bărbatului a declarat că acesta avea marcajele pe corp, pentru autopsie, „era pregătit să fie deschis” de medicii legiști pentru a i se stabili cauza morții, notează Independent.

Medicii și-au dat însă seama că deținutul spaniol nu era mort când acesta a început să sforăie.

Jimenez, în vârstă de 29 de ani, este acum internat în spital. El și-a recăpătat cunoștința după 24 de ore, iar primul lucru pe care l-a făcut a fost să întrebe de soția lui. Bărbatul nu ar fi rămas cu leziuni cerebrale și și-a revenit destul de bine, potrivit doctorilor, scrie Digi24.

Medicii suspectează că ar fi fost vorba de un caz de catalepsie, o boală rară caracterizată prin rigiditatea corpului, încetarea funcțiilor cerebrale astfel că pacientul nu răspunde la durere, iar funcții ale corpului, precum respirația, îi sunt încetinite.

Catalepsia este o formă rară de epilepsie, boală de care Jimenez era cunoscut că suferea. Familia bărbatulu crede că s-a ajuns aici, cel mai probabil, pentru că deținutul nu și-a urmat tratamentul medicamentuos în închisoare.

Citeste tot despre: autopsie, boală, morgă, s-a trezit, Un bărbat
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5890 0.2097%
USD USD 17.0250 0.3229%
RUB RUB 0.2611 0.8887%
RON RON 4.1973 0.1862%
UAH UAH 0.6065 0.2148%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile