Logo Realitatea.md

Un bărbat din Bender, stopat în trafic cu jumătate de tonă de zahăr și două butelii cu alcool. Polițiștii de frontieră bănuiesc că acesta intenționa să le vândă

16 Septembrie 2020, 16:01 // Societate

Un bărbat din orașul Bender va fi amendat contravenţional pentru achiziţionarea și transportarea mărfurilor fără dovada originii şi a provenienţei acestora. Persoana a fost identificată în trafic, la ieşirea din satul Troițcoe, raionul Cimișlia, în seara zilei de ieri, 15 septembrie.

foto: border.gov.md

Ofiţerii de investigaţii de la Direcția regională EST, acționând conform unei informații operative, au stopat un Ford Transit, înmatriculat în regiunea transnistreană. La volanul mașinii a fost legitimat un conațional de 62 de ani. După controlul actelor de identitate și celor pentru mijlocul de transport, polițiștii de frontieră au solicitat prezentarea documentelor pentru încărcătura transportată. Astfel, în microbuz au fost numărați 10 saci cu zahăr și două butelii cu lichid incolor, cu miros specific de alcool. Pentru o jumătate de tonă de zahăr și 10 litri de alcool, bărbatul nu a putut prezenta niciun act de referință.

Deși, la audieri persoana a declarat că transportă bunurile pentru uz personal, există informația că aceasta le achiziționase produsele în scop de comercializare.

Marfa şi mijlocul de transport au fost indisponibilizate pe teritoriul Sectorului Poliţiei de Frontieră Troițcoe, cazul fiind transmis Inspectoratului de Poliție Cimișlia pentru documentare și luarea măsurilor legale ce se impun. Conform legii, pentru achiziţionarea, păstrarea, transportul, comercializarea mărfurilor, produselor ori a materiei prime fără dovada originii şi a provenienţei lor, dacă dispunerea de o asemenea dovadă este obligatorie conform legii, bărbatul riscă o amendă de la 60 la 90 de unităţi convenţionale.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6943 0.3726%
USD USD 16.6336 0.0198%
RUB RUB 0.2215 0.0000%
RON RON 4.0549 0.4359%
UAH UAH 0.5916 0.1354%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile