Logo Realitatea.md

Un bărbat din Hîncești, condamnat la pușcărie, după ce 7 ani s-a ascuns în Spania! Acesta a fost acuzat de escrocherii de peste un milion de lei

30 Mai 2018, 17:10 // Societate

Un bărbat originar din satul Lăpușna, raionul Hîncești a fost condamnat la 9 ani de pușcărie pentru escrocherie în proporții deosebit de mari. Cauza penală pe numele lui a fost pornită încă acum aproximativ șapte ani, însă acesta s-a ascuns de justiție în Spania. Anul trecut individul a fost extrădat, iar sentința i-a fost pronunțată recent de magistrații Judecătoriei sectorului Centru.  

Foto simbol

Pe lângă cei 9 ani pe care-i va sta în detenție în penitenciar de timp semi-închis, bărbatul nu va avea dreptul de a gestiona întreprinderi comerciale pe un termen de 3 ani.

„Inculpatului i-a fost incriminat faptul că, în perioada lunilor aprilie  - octombrie 2009, activînd în calitate de administrator al unei întreprinderi specializate în vânzarea și cumpararea pieilor de bovină, acţionând în scopul dobândirii ilicite a bunurilor altei persoane, cu folosirea situaţiei de serviciu, prin înşelăciune şi abuz de încredere, sub pretextul desfășurării unui business comun privind procurarea din Republica Moldova și exportarea peste hotarele țării a pieilor de bovine, în baza unor contracte de împrumut fără dobîndă încheiate din numele întreprinderii conduse de el, a cerut şi a primit de la partea vătămată, în mai multe rate, mijloace bănești în sumă totală de 1 094 460  lei, pe care i-a însușit”, informează serviciul de presă al Procuraturii pentru Combaterea Crimelor Organizate și Cauze Speciale, instituție care a investigat cauza.

Verdictul de condamnare prevede, de asemenea, şi încasarea în folosul părţii vătămate a prejudiciu material cauzat şi a sumei de 10 000 lei în calitate de  prejudiciu moral.

Totodată, de la inculpat a fost dispusă încasarea în benificiul statului a cheltuielilor suportate pentru extradarea lui în sumă de 25 634 lei. 

Sentinţa cu drept de atac la Curtea de Apel Chişinău.

Citeste tot despre: condamnare, escrocherie, PCCOCS
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.9464%
USD USD 17.2272 0.2625%
RUB RUB 0.2448 1.2826%
RON RON 4.0205 0.9897%
UAH UAH 0.6337 -1.3850%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile