Logo Realitatea.md

Un cetățean al Republicii Moldova, printre victimele atentatului de la Istanbul, din noaptea de Revelion

02 Ianuarie 2017, 17:15 // Actualitate

Un cetățean al Republicii Moldova a fost rănit în urma atentatului dintr-un club din Istanbul, din noaptea de Revelion. Anunțul a fost făcut de către premierul Pavel Filip. 

Foto: The Independent

„Am fost informat de omologul meu din Turcia că printre cei care au avut de suferit în urma atentatului terorist de la Istanbul, în noaptea de 31 decembrie, este și un cetățean al Republicii Moldova. Am solicitat Ministerului de Externe și Ministerului Sănătății să colaboreze cu instituțiile de resort din Turcia în vederea acordării ajutorului necesar și a asigurării unui tratament adecvat concetățeanului nostru rănit în atacul terorist, dar și a sprijinului necesar familiei acestuia. Republica Moldova condamnă cu fermitate acest act sângeros si transmitem condoleanțe familiilor și autorităților turce”, a scris Pavel Filip pe rețelele de socializare. 

Pavel Filip a menționat că autoritățile moldovene se află în comunicare permanentă cu instituțiile responsabile din Turcia și a primit asigurări de la omologul său turc că se fac toate eforturile necesare pentru susținerea cetățeanului moldovean rănit.

“În numele Guvernului Republicii Moldova exprim sincere condoleanţe poporului turc. Vă rog să transmiteţi compasiunea noastră profundă atât familiilor îndurerate, cât şi celor răniţi, cărora le urăm însănătoşire grabnică şi deplină”, se spune în mesajul semnat de șeful Cabinetului de miniștri.

Menționăm că în noaptea de Revelion un atac terorist a avut loc în clubul de noapte Reina din Istanbul, Turcia. Atentatul s-a soldat cu 39 de morți, printre care peste 15 cetățeni străini și 69 de răniți. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4554 0.0700%
USD USD 16.8437 0.4503%
RUB RUB 0.2630 -1.6455%
RON RON 4.1684 -0.0551%
UAH UAH 0.6370 -0.0628%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile